Loppisshopping

image8
Jag älskar begagnade grejer.
Som van vintageköpare tänker jag här ge lite tips på hur man bäst shoppar på loppis:

Ta med kontanter, gärna småsedlar. Många småställen tar inte kort och ibland har de inte heller växel.

Gräv och leta: När man kommer in på ett ställe är det lätt att man går direkt på de "givna " avdelningarna som kläder, vinyler eller möbler, dessa får ofta stort utrymme. Andra prylar som inte säljer så bra får sämre placering i butiken. T.ex kan vackra tyger och gardiner ligga ihopvikta i stora högar som inte ser så inbjudande ut. Kolla där, det är där många av fynden ligger. Samma gäller ofta för mattor, sjalar och förkläden (personlig favorit).
på bilderna nedan ser ni burken hemma och på loppishyllan. Och en trasmatta. i tråkig loppishög sen hemma, snyggt.
image10image9

Anteckna! Detta är min syster Anna Karins tips som e skitbra. Skaffa dig en snygg anteckningsbok och börja samla mått. På dina dörrar, fönster och rum. Stoppa ner den i väskan och "don´t leave home without it!" Vem vet när man springer på en gammal fin byrå eller rullgardin. Grymt störigt om man inte vet ifall den passar..

Se träden inte skogen. Lumpbodar är ofta röriga och fyllda med grejer. Det kan vara svårt att få grepp om det. Ta dig tid , stå och stirra på samma glashylla en stund. Efter ett tag ser man var sak för sig, utanför det fula sammanhanget. Hur hade prylen sett ut ifall den var diskad och hemma i din kökshylla? Snygg kanske.

Våga köp lampor. Många snygga vintagelampor är ojordade. Men det gör inget. Det är superenkelt att byta en lampsladd. Alla kan det!

Det mesta kan bli rent! Underskatta inte din tvättmaskin eller en rejäl disk! Men...

"Kill your darlings". Ibland är det kärlek vid första ögonkastet och du känner att du MÅSTE ha en viss sak, men är det ofräscht så kommer du aldrig använda det. Jag har släpat hem massor med saker som jag sedan direkt kastat. T.ex en underbar fuskpäls från 60talet i Violas storlek. Den tog jag inte ens in i huset rakt ner i soptunnan åkte den.
Ett annat ex. är den söta picknickväskan nederst tillvänster på stora bilden. Kylfacket var fuktskadat. Blä.
image11image12
Jens senaste LPfynd ser ni här. Viola leker mycker med Vintegeleksaker: Dockvagn, 200kr, frälsningsarmén. Och Buzz på garagesale i USA. Dockkläderna är också begagnade. Fint hemstickat och räckte till både apan och dockan.Kommentarer
Postat av: JB

Hej!

Svara på dagens fråga på

http://vastertorp.blogg.se/1204871529_dagens_frga.html

Tack för din medverkan & Ha en bra dag!

Mvh

JB

2008-03-07 @ 14:59:34
URL: http://vastertorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0