Flashback September 2006, 2007, 2008



Tiden går verkligen fort.  I höst har vi bott i vårt hus i tre år. I September 2006 skrev vi på kontraktet till vårt hus. Då hade vi letat i nästa två år. Vi längtade bort från vår lilla lägenhet vid Nobeltorget i Malmö. Det var iofs en fin lägenhet och jag gillar Malmö, men fjärde våningen utan hiss kändes jobbigt med en 1-åring under armen samtidigt som man släpade en gammal 70-talsvagn upp för trapporna.
Ovan bilder från lägenheten, 2006.



Ett år senare i September 2007, började vi på fasaden. All färg skulle bort men under var putsen hel och fin. Vi slapp alltså putsa om. Det var kallt och tungt. Jens fick inte tillbaka känseln i handen på ett helt år!!
Jag satt på , den då oinredda, vinden och jobbade.
Vi hittade två kattungar i vårt förråd. Vildkatten hade lagt dem där. De var otroligt söta och vi lyckades placera dem i ett lyckligt hem: Katinka och Jacobs, vars bröllop jag precis plåtade.
De döpte kattsyskonen till Texas och Walker.


September 2008. Den stora vindsrenoveringen satte igång och vi byggde lekstuga åt Viola.
Viola som tidigare bara haft en hörna i vardagsrummet (se bild) fick nu både eget rum på ovanvåningen och en stuga på gården. Ganska soft! Se mer av första tiden i huset här
och här!

Och vad händer nu då? I september 2009?
Jo , vi förbereder inför badrumsrenovering X2 och jobbar mer än vanligt.
Vi tycker att det är skoj att renovera själv, men har insett att det är både snabbare och mer ekonomiskt att ta in hantverkare. På så vis kan vi istället jobba med det vi är bra på och ta betalt för det medan hantverkarna får betalt av oss för det som de är bra på. Dessutom är vår styrka att veta hur det ska se ut i slutet, inte just att utföra det.
Och att jobba på heltid och renovera på kvällar och helger det pallar vi inte. Då vill vi ju spela Wii och kolla på TV.


Translation: Above you see photos from September 2006, when we moved out from our apartment in Malmö out to the country-side.

And then september 2007 when we worked on the outside of our house. We took down all of the old paint and repainted it. And found some wild kittens in our backyard. Luckily Katinka And Jacob, from my wedding shoot, wanted them, and named them Texas and Walker. What a happy ending.

In the last group of photos you see us in september 2008: building a playhouse for Viola and our carpenters on the roof working on our
upstairs -attic,



Kommentarer
Postat av: Alexandra (syster)

oj ja vad tiden går fort

2009-09-16 @ 09:54:59
Postat av: Ylva

wow, vilken resa! Helt rätt beslut att ta in hantverkare tycker jag. Jag försöker också fokusera på det jag är bra på och låta hantverkare göra det andra. Men sen blir vi snåla ibland också. Men en del är kul att göra själv.

2009-09-16 @ 09:55:21
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: misskatka

Låter helt rätt med TV och Wii.

2009-09-16 @ 10:38:32
URL: http://www.misskatka.blogspot.com
Postat av: Lotten

Hi, hi... jag tycker att ni gör helt rätt med att anlita hantverkare.... men det kan vara ett aber oxå på samma gång. Hantverkare har en tendens till att göra lite som de vill med tider och så.... men man lär av misstagen;-)

Wii och TV låter som en perfekt familjekväll!

2009-09-16 @ 16:21:03
URL: http://ornnastet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0