The books that make us cryJens och Viola går till biblioteket varje vecka. På senaste tiden har de kommit hem med så sorgliga böcker. Det är inte med mening. Jens kan inte förstå det, "vi väljer dem bara efter illustrationerna".

Som denna bok om "Roy" hunden som dog....

Translation: Going to the library is a weekly thing for Jens and Viola. Lately they have been coming home with really sad storys. Like this one about Roy. The dog that dies and the boy that misses him.

Eller denna "Pojken i havet" om en pojke som drunknar och forsätter under havet. Han besöker sin pappas drömmar. Pojken är inte ledsen längre, men det är pappan.

Or this one: about a boy that drowns. It reminds me of the movie "Lovely Bones"
The boy lives on under water and visits his father in his dreams. The boy is no longer sad, but his father still is.Kommentarer
Postat av: kristin

Åh , så sorgligt. Men jag tror de är jättebra att läsa för barn. Vi går också till biblioteket, en gång i veckan. Lånar några filmer och och väljer bland böcker. det är mysigt tycker jag. Ha en fin dag.

2010-03-05 @ 10:46:03
URL: http://krickelin-krickelin.blogspot.com
Postat av: frida

Konstnärsparet Gro Dahle och Svein Nyhus gör fantastiska böcker. Snäll är alldeles underbar och viktig för stora som små

2010-03-05 @ 11:42:20
URL: http://www.vaxupp.se/blogg
Postat av: jenny

pojken i havet fick min femåring i julklapp. sen satt vi tillsammans och försökte läsa mellan tårarna. hans lösning på dylika sorgligheter är att hitta på en egen lite muntrare fortsättning, ett eget slut. t.ex. har "puff en pappersdrake" fått ännu en vers som slutar väldigt lyckligt.

2010-03-05 @ 12:08:40
URL: http://www.jennylundgren.eu
Postat av: Jennie

men gud jag blir ju lipfärdig bara av beskrivningarna & bilderna här & nu. Hade inte fixat. Var på bibblan för ett tag sedan & läste boken om herr muffin som dör. Ingen biff fixad där heller. Lipade. Stackars barnet fick skämmas för sin sen-hon-fick-barn-blödiga mamma. Men tror som någon annan här också att det ändå är bra. Så blir det kanske inte lika konstigt och svårt den dagen ett eventuellt marsvin kanske dör här hemma. Då är lillkillen redan introducerad i dödssnacket & allting blir kanske inte lika hemskt och sorgligt som om det är första gången man som förälder ska börja förklara om att sova & inte vakna & se ner från himmeln & allt det där.I övrigt; Tack för alla fina bilder & all trevlig läsning!

2010-03-05 @ 12:11:33
URL: http://salmiakatfolket.blogspot.com
Postat av: Sammy Rose Jenny svarar

Hej alla: så fint ni skriver.

Jag håller med Kristin. Jag tror inte man kan förklara det bättre än sagoböckerna gör.Men fy vad svårt det är att läsa.Måste skaffa "snäll", tack Frida

2010-03-05 @ 12:26:12
URL: http://sammyrose.blogg.se/
Postat av: Lisa

hmm men nog kunde man ana att "Roy hunden som dog" skulle vara en sorglig bok... (angående att Jens inte kan förstå att de alltid kommer hem med sorgliga böcker)

2010-03-05 @ 14:05:07
URL: http://dennadagen-lisa.blogspot.com/
Postat av: Sammy Rose svarar

Lisa: Boken heter bara Roy,.

2010-03-05 @ 17:53:18
URL: http://sammyrose.blogg.se/
Postat av: Lisa

Haha. Jaha. Jag missförstod...

2010-03-05 @ 19:46:58
URL: http://dennadagen-lisa.blogspot.com/
Postat av: isabelle Mcallister

Della har en bok som heter Snäll som jag tror är illustrarad av samma så fin ni måste kolla den! kram

2010-03-06 @ 02:08:17
URL: http://www.dosfamily.com
Postat av: Sofia

Vi har Roy på Mokkasin. Jag tycker den är så fin och åh så sorglig. Fast den är väldigt klok och viktig. Jag tycker om att den inte förskönar eller gulligullar det som är sorgligt. Den känns mer riktig, för det sorgliga är inte gulligt. Som det lätt kan bli i barnböcker som handlar om döden.

2010-03-07 @ 14:18:31
URL: http://mokkasin.blogspot.com/
Postat av: Josephine

Suck, vi har också "ROY" hemma från bibblan denna månaden. Min son hittade den och vi har en gammal trött vit hund. Barnen älskar den och den är galet fin och bra, speciellt om man inte är så troende och har lite dålig koll/vetskap/åsikt på vad som händer efter detta. We read and weap!

2010-03-07 @ 20:58:02
URL: http://kraximameluckerna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0