På en toalett någonstans i världenSå fort vi kom in på ett nytt ställe skulle hon tvunget gå på toaletten.
Min lillasyster Alexandra, hon drog mamma i handen "Jag måste kissa" Storasyster Jenny himlade med ögonen. Vi visste alla att hon inte behövde det, men ändå gick mamma med in. Det kunde vara hos en släkting, på en biograf eller på en flygplats, då när vi var små. Jag vet inte varför, hon ville kolla läget. Samlade kankse på mentala bilder på olika toaletter.

Idag är Jens pappa på väg till Kina och imorgon åker mina föräldrar till Usa. De har nog alla en hel del toabesök på okända platser att se fram emot.
På bilden ser ni Jens på en herrtoa i usa. Chicagos flygplats. En sån har du väl aldrig sett Alex? En herrtoa, eller förresten det har du antagligen..

Göran, Bengt och Doris:jag tar tacksamt mot WC-foton från era resor.

Elgrejer införskaffatDagens inköp på bloggar brukar ju bestå av dyra väskor, solglasögon och jeans, men här lägger vi pengar på viktigare saker som 34 st elpryttlar och 100 m slang.
Ser det ok ut El-Martin?

Har du spillt paj på tröjan?Ett härligt regn avslutade dagen, precis när sista biten takpapp skulle läggas. De hann precis.
Ifall vädret tillåter så blir nästa sida ompappad imorgon.
Väggen till vårt sovrum kom inte upp idag, förhoppningsvis snart. Ikväll campar vi ännu en gång framför kaminen. ganska trevligt faktiskt. Grillar marshmallows och berättar om pajätningstävlingar.

Ny vecka redanJa ni undrar säkert hur det går för oss här hemma i kyrkbyn.
Jo, tack bra.
Våra snickare är här och idag byter de takpappen åt oss. Förhoppningsvis kan de även sätta upp vår sovrumsvägg igen, så vi kan flytta upp. Men jag vet inte, solen skiner ju idag, så det lämpar ju sig för takarbete.
Jag jobbar idag i köket, funkar bra.

Jens försöker jobba men har tankarna på renoveringen. Han är på jakt efter en plåtslagare, takpannor och en spikpistol.

Hej på er allesammans, som vissa så käckt säger!

Hälsning från amerikaAlexandra (lillsyrran) e ju i USA nu, fick denna bild av henne.
Skyltarna sitter vid ingången till ett "Mall"- köpcentra.

En elefant i en porslinsaffärJa, så här blev det.
Nu tycker jag nog att det blev snyggt ändå. Under natten har en elefant flyttat in som ni ser.
Han har dragit in halva sandlådan på golvet och satt tassavtryck i det nymålade. WTF!

Bästa diskställetIgår fick jag ett mail av en kund som undrade om inte det var våra grejer som var med i Mamas "Rensa i röran"-reportage. Och det var det ju. kul. Ironi på hög nivå då det alltid e så rörigt här hemma.

Idag hoppas vi på fint väder. Så vi slipper vara inne i röran. Ute kan vi måla lekstugan, tömma källarförråd och köra till tippen.

Jag har provmålat lekstugans detaljer. Är lite osäker på färgen. Ska plåta den sen så ska ni få se. Vi valde mellan turkos, grön och blå. Och det blev blå, men nu önskar jag att den var turkos.

Kommer snart med bild.

Fredagsvideo

Jens hjältar hjälper oss med fredagsstämmningen här hemma. KISS, "Sure Know Something"Family Friendly WorkplaceIgår provjobbade jag på annan ort, med min fina Sony Vaio. Jag drog hem till Clara (violas kompis) och satte upp en liten arbetsplats där på deras matbord.
Suveränt. Anna, claras mamma, underhöll barnen och försåg mig med kaffe och våfflor. Bättre än hemma alltså, dessutom dubbelt så snabbt bredband.
Som en playdate-fast med jobb. "Här-passa-mitt-barn-så -jag-kan-jobba-date"

Snart tror jag viola är redo att leka själv hos en kompis men inte ännu. Mamma ska gärna vara med.

Bilden ovan från jobbet jag fick färdigt.

Hej

Påfyllt på lagerhyllornaNu har vi äntligen fått in de linnen som varit slut ett tag. Klicka på bilderna för att komma till produkterna.
www.sammyrose.se

Byggdag 3Tredje byggdagen idag. Så här ligger det till:
Två kupor med fönster är på plats.Väggen mellan vårt varma sovrum och den iskalla vinden IS NO MORE.
Inatt ska vi sova på nedanvåningen, riktigt nära kaminen.
Vi har fått det mesta levererat: Isolering, takpapp, virke och gipsskivor. Framsidan är helt full av grejer och vi har nu knappt plats för bilarna. En dröm har gått ikras idag och det är Violas sovloft. Efter att det isolerats och allt så kommer ingången bli för liten t.o.m för en liten Viol.
Tyvärr finns det ingen bild på kupa nr. 2. Det är för mörkt redan.

Nu ska vi städa undan lite. Imorgon tidigt kommer våra elementrör att dras.

So long cowboys.

You know who she is talking about!Om Jens? Nej, Fantomen så klart.
Denna härliga tidning hittade vi bakom väggen på vinden. NR 15 1953. Den var instoppad där bara för att hittas idag. Den verkade inte fylla någon annan funktion. Min pappa, Bengt, älskar Fantomen och kommer älska detta nummer. Han var 8 år när just detta nummer kom ut, kanske köpte han den då för 60 öre, som det står på omslaget.
Förutom Serien om Fanotomen kan man läsa om "Henry Segrave-Racerkungen","Hopalong cassidy", "King" och "Knockout Charlie"


Lite trädgård och sånt
Jag sitter med sony vaio laptopen i soffan, Jens bredvid med den gamla laptopen. Vi kollar VH1, 1980 talets klassiker spelas. Vi njuter av att renoveringen gått så bra.

Jag har börjat gör inrednings- och trädgårdsreportage med en kompis i grannbyn, Sara.
Förra veckan visade Lantliv intresse för ett reportage och idag hörde Allt om trädgård av sig ang. ett annat. Vi åller tummarna.
Bilden ovan är från min systers trädgård i Nebraska. Helt klart reportage-värt. Ska se om jag ka få med mig Sara dit nån gång =)
Nu måste jag gå och lägga mig. Snickaren kommer tidigt imorgon och då ska sovrumsväggen rivas.

God natt

Vart tog den lilla, lilla loppan vägen?Viola visar här ett av mina fotografier som snart finns till försäljning i shoppen.

Dagens kupbild
Idag behövde Jens nya skissbilder till sina illustrationer. Vi fick då som vanligt fotografera det.
Denna gången behövdes det en läskig vindsmiljö med en massa bråte.
"piece of cake " sa jag. Hela huset ser ju ut så nu. Se själva. kolla även dagens kupbild. Vi har fönster. Tråkigt är att vi blivit sjuka men bra e att vi fått den nya laptopen. Den e supersnygg. Nu kan jag jobba var som helst.

En video värmer i höstkylanDen har några år på nacken, men den är fortfarande bra. Viola gillar den jättemycket och övar dagligen på tjejernas moves.
Kings of Convenience "I'D Rather Dance With You"

DagisJag fotograferade barnen på dagis idag. Det var fullt ös kan jag säga, så mycket att jag fick sand i kameran. Men det löste sig.
Här ser ni Viola med en av sina bästisar: Hampus.

Kosmiska lagar, dem har jag hört om på OprahSå var det hål i taket.
Ett ganska stort sådant. Hantverkarna jobbar på snabbt och tror att hela kupan ska vara på innan kvällen.
På tal om att tro. Jag och Jens är ju kända för att vara ute i sista minuten. "det löser sig nog" brukar vi ju tro och idag sa vi så, när snickarna berättade för oss att det är 4 veckors leverans på fönster. Sådana som ska sättas in idag, sådana som vi borde beställt för evigheter (eller rättare sagt 4 veckor) sedan.

Jens åkte in till stan och fick just det bekräftat: att det tar 4 veckor. Ok. Men när byggstället hörde om måtten vi behövde utbrast de: "Men just sådana fönster har vi ju precis fått in. En felbeställning. Ni kan få dem för en tredje del av priset."

Första byggdagen: Vi har sparat 7000 kr. Och har fått underbar utsikt på ovanvåningen.

YEEHAW

Hektisk vecka med stort hål i taketNu är renoveringen i full gång här hemma, vi har nu ett stort hål i taket. Och jag har precis insett att det kommer att bli svårt att jobba under allt buller och bång. Vi har nu beställt en SONY Vaio till mig så då kan jag fly huset och jobba på annan ort.

I helgen var jag i Malmös västra hamn och fotograferade lilla Nora som ni ser på bilden.

The heat is onPå måndag sätter det igång. Vår vind ska bli inredd. Två kupor ska byggas, takpapp ska bytas och tillslut ska ovanvåningen bestå av tre sovrum, bad och ett litet allrum.
Givetvis tänker jag blogga om det. Hoppas ni står ut med det.

Love Your HomeIkväll har vi städat. Vi ska ha farfar på besök ihelgen. Det är bra att ha besök ibland, för annars hade vi ALDRIG städat.
Jag vet att man inte måste städa när det kommer besök, men jag vill det. Badrummsgolvet fick sig en rejäl omgång idag. Fy vad det var äckligt. Och blomvatten som stått alldeles för länge hälldes ner i vasken likt en brun sörja.

Så jag antar att det är ett tips från mig till er som har svårt med städrutiner: bjud hem folk eller ha party. Ett annat hett tips är måla era golv vita eller svarta (som vi) då syns smutsen så tydligt att den skriker åt dig när du öppnar dörren.
I lägenheten hade vi parkettgolv, våttorkade kanske en gång om året!!! haha nu måste vi göra det minst en gång i månaden. För oss e det ofta. hahah vilka lortgrisar vi e.

Hur som helst, nu är det så härligt fint här hemma igen. Nybäddat, våttorkat med en härlig doft av såpa.
Och jag älskar verkligen vårt hus och alla våra saker. Extra glad blir jag av vissa prylar som på fotot ovan: den lilla "beauty queen"- tavlan har Jens gjort till mig. I julklapp. Och bredvid: underbart fint vykort som kom från Paris då alexandra tågluffade där.


Vår butik hittar ni här: www.sammyrose.se

Tidningar till tusenJa, dessa var det som jag skrev om igår. läser ni nån av dem? eller någon annan bra tidning?Trevlig helgJens är och hämtar Viola och jag har precis tagit mig igenom min "att göra lista" för dagen. Helg skönt.
Jag ska på en fotografering i helgen och resten av tiden går åt till vår vindsrenovering.

Ha det najs.

Ni som inte redan sett den kan ju kolla den senaste reklamfilmen för Windows med seinfeld och Bill Gates här:

Mer barnporträttNu slutar jag jobba för ikväll. Bjuder på två bilder till från dagens barnporträtts-fotografering.
Jens har köpte en massa tidningar i dag på pressbyrån. En hel hög med härligt glansiga och feta modemagasin ligger här och väntar på oss. samtidigt som vi kollar dem ska vi kolla Lyxfällan. Efterlängtat program.

Puss och kram. Eller som Viola numer säger tack tack Myrstack.

Mycket hav idagJens har varit "ledig" lite idag, var och kallbadade i malmö.
Och jag var ju , som sagt, på stranden och fotograferade. Det var så stilla och fint, på en bänk satt ett äldre par och drack kaffe ur termos. Det ska vi göra en dag. Köra ner där tidigt med fika. Det såg så fridfullt och skönt ut.

Dagens bilder: Tilde. Otroligt fotovänlig.
Kolla bara så cool hon e.
barnfoto, barnporträtt

Rocker-stilen skriker till rökare: ge mig mitt mode tillbaka
Idag kör jag rocknroll-stilen. Lillsyrrans fräcka skinnjacka, rockerblond frissa och svarta stövlar.
Körde tidigt hemifrån för en fotografering på stranden. Snabbt in på pressbyrån för att köpa kaffe.
Tvekade i kassan. Kanelbulle eller Wienerbröd?. Så här tolkar kassörskan min tvekan: "Vilka ciggaretter var det ni ville ha?"
WHAT?! Ser mina ögonvitor gula ut?, Min hy glåmig eller luktar jag som en blöt hund. (sorry hundar, ni luktar ju bättre än rökare t.o.m när ni badat i sura vattenhål)
Nej men fy vad tråkigt. Rökning är ju det svinigaste som finns, är denna klädstil förknippat med det.
Ska det verkligen behöva vara på det här viset?
Något för PLUS kanske?


Köp tre betala för tvåIgår handlade jag kläder till Viola. Till dagis, vardag och fest.
Man behöver inte göra av med speciellt mycket pengar för att få ihop en snygg garderob. Kappahl, Lindex och HM är det som gäller för oss.
Byxorna ovan var bästa köpet. 179 kr på lindex. Bruna hängslebyxor med dragkedja framtill. Jens hade likadan när han var liten berättade han.

Vegetarianer som badar i vattenfall.Ni undrar kankse hur det går för syster Alexandra?
Jo, bra. Hon har hittat ett ställe att bo på, fått ett eget skrivbord på jobbet och varit och badat i ett vattenfall med några nyvunna vänner. Hon berättar att det är lite hippiestil i byn där hon bor, fler vegetarianer än cowboys.

Nu ska jag hämta på dagis.
Hejhej

ps. ovan: syster alex för några år sedan. min bild så klart.

Ett par barnporträttThea med sin bror Elias. Nu slutar jag jobba för idag.
God Natt

Detta blir en av de 30De senaste veckorna har mest handlat om foto för min del. Tusentals foto har laddats upp till min dator, som börjar bli full.
I helgen var det bröllop- och barn-fotografering.
Jag tar runt 400 bilder vid ett porträtt-foto-tillfälle. Och brukar leverera 30. Det är svårt att välja. På bilden ovan ser ni en flicka vars namn står på svarta tavlan. Jag tycker jättemycket om den här bilden, även om många säkert tycker den är "fel".
Rörelseoskärpa och beskurna ansikten är för många = en dålig bild. Men jag håller inte med. Tänk så snygg denna hade varit stort. typ 70 x 100 cm. Fejkade in den på ett lånat inredningsfoto, för att visa er hur jag tänker.


Lite romantik startar veckan

 
Vi hade en så väldans trevlig dag i går med Lotta och Hans. Vi körde till småland för att plocka svamp.
När Lotta och Jens var små hade deras familj en röd liten stuga nära Virestad, det var dit vi åkte nu.
Det var så skönt att komma bort en dag och inte tänka på jobb.
Med ro i själen och tranbär i hinkarna körde vi hem. Kantareller hittade vi bara några stycken. Men det räckte till lite svampstuvning till kvällen och Lotta (aka Martha Stewart) har redan gjort flera burkar sylt av bären.

Hur som helst, när man går så där i skogen och slappar kommer man att tänka på hur najs allt är. Jens och jag firar ju 7 år nu och vi pratade minnen på väg hem i bilen. Har nu kollat igenom massa filmer från svunna tider. Hittade denna lilla snutt men inte överföringssladden. Fick filma det med Vadon.
På den tiden sprang vi mest runt på ödetomter och lyssnade på The Smiths. Mysigt.
Hela låten kan ni höra här The Smiths - There is a light that never goes out med texten:
"And if a double-decker bus Crashes into us To die by your side Is such a heavenly way to die"
  ahh Morrissey vilken poet du är.
Kan ni inte få nog av The Smiths lyssna då här:
http://www.youtube.com/watch?v=kGnjrTkv1gs "This Charming Man"
http://www.youtube.com/watch?v=2tdF6ziim7E   "Girlfriend in a coma"
http://www.youtube.com/watch?v=rQR1K9D7eq4  "Ask"

video sen svampplock


Resume av vår veckaHej

Resume av veckan: Jag har blivit lite blekare både i hud och hår.
Jens har ritat till: en ungdomsbok, en möbeljätte , en fasadfärgsannons, Axwell och till sammyrose såklart.
Jag vet vad ni tänker. "dear lord! hur kan hon kräva honom på jobb till sammy när han redan har händerna fulla!??!!!??"
Jajaja, men i stressiga situationer föds briljanta idéer vetni.
Viola har lekt mycket i sin nya lekstuga och träffat kompisarna Clara, Malte och Hampus.
Hennes skor har blivit för små. Fröken på dagis fick en dag nog och skickade hem henne i en kamrats extraskor, violas egna skor stoppades i ryggsäcken med meddelandet: "De går inte längre på!"

Dessutom har vi sålt en tevetapet och flera tröjor ur sortimentet. Och kollat senaste avsnittet av Entourage. Vinnie Chase inledder senaste säsongen med skäggväxt. Han klär ju inte alls lika bra i det som Jens, och det var det nog någon som sa till honom med, för det rakades bort snabbt.

Jen och Jen 7 år idag7 år i samma spår. Hurra! Hurra! Hurra!

Min syster Alex är på väg till USA idag. Lite läskigt med tanke på datumet.
Hon har fått en praktikplats i Asheville, North Carolina. På The Orange Peel ,en av usas största konsertklubbar.
För att citerar Frickadellen: "det verkar ju rätt mkt najsare än vinylbaren!"
Eftersom Dollywood bara ligger några mil därifrån kommer mamma och pappa säkert åka dit och hälsa på.
Vi åker nog ingenstans i höst dock. Jens är uppbokade med jobb enda fram till Januari. Och det är ju klart najs.
Alex hoppas på mer praktik i Asheville i vår, då får vi ju en andra chans till Dollywood.

Dagens bildFick frågan: "Var är dagens God-morgon-bild?"
Här e den!

God MorgonJag fick denna fina bild av jens till morgonkaffet. kände att jag vill dela med mig.
Deras glädje smittar verkligen av sig.
Puss
nu sticker vi till kyrkis!

Så här lever våra tröjorSå här ser de ut ute i verkliga livet. Våra tröjor på våra kunder (och viola fick också vra med.)
De dyker upp i galleriet ikväll.


I väntan på dagisGod Morgon.
Igår var vi och shoppade, hela familjen. Jens hittade massor med fina saker till Viola, bl.a jackan på bilden och en Yankeekeps. Idag en det jobb, jobb och KYRKIS! jippi.

Gummistövlar eller cowboyboots, båda trampar ihjäl en spindel

Måndag! Dagen började väldigt bra, med otroligt fint ljus ute på fältet. Vi var tvugna att gå ut en stund. Viola i nattlinne, cowboyboots, mysse och bysse. Apropå spindelnät: Jag försöker träna bort min spindelfobi genom att dagligen rita spindlar. Det funkar jättebra, för varje dag som går vågar jag göra dem lite läskigare. Hittade en sida som verkligen är läskig för oss spindelrädda. Håll i er och klicka här!

Kiosken har öppnatVi har kommit långt på Violas lekstuga.
Den har golv, väggar, tak och är målad vit. Vi är väldigt nöjda med den so far. Viola är kioskbiträde och man kan besälla cola, mcdonalds och kyckling hos henne. Ifall något annat önskas hänvisar hon dig till nästa lucka. "De kanske har det där".


Jesus. Ny kategori?

Herre Gud så stor plats Jesus börjar ta på denna bloggen.
Sonseed "Jesus is a friend of mine"


High school kids come here to partyIdag står "Städa Vinden" på agendan. Renoveringen är bara en vecka bort nu, och vinden är inte tömd ännu.
Det e riktigt tråkigt. Fastnade i den stora lådan med fotografier. Hittade dessa.

Från ett gammalt öde motell längst med en motorväg i Nebraska.
Vi tassade runt det, jag ,min syster och min brorsdotter. Inga människor syntes till, vi gick in i rummet som ni ser på bilden.
Plötsligt tornar en skugga upp sig i dörren. Vi känner oss fångade. En stor, ruffig redneck står där, i handen har han två bensindunkar och en svart hund i sitt följe. Mycket läskigt faktiskt. Men på oss var han inte arg bara på tonåringarna som använde rummen som festlokal. De brukade komma om helgerna och söla ner. Han berättade även att han tänkte bygga om motellet till western-stad. Ni vet High Chaparall-stuk.
Men det har inte blivit av ännu. Fem år senare.


The end of the rainbow: IowaInatt föddes lilla Niklas, ännu en lite kusin till Viola. I Lincoln Nebraska.
Men på bilden ser ni Samantha Rose, Niklas syster, snart 19 år.
Den fantastiska tröjan som min bror har på bilden finns tyvärr inte kvar.En annan fotografs bilderDet finns vissa uppdrag som jag drömmer om. Som att få vara stillbildsfotograf på en filminspelning. Heaven
Några av de finaste fotografierna jag vet är från just det. Som dessa underbar av Richard Beymer. Bilderna är ju som ni ser från Twin Peaks. Det sista avsnittet, det avsnittet som man aldrig glömmer. "How´s Annie" Det kunde slutat så lyckligt, men det slutade så horribelt.

Vem var er favorit i serien?


Efterlysning: Fler KundbilderViola och Iris ska läggas upp på kundgalleriet. Finns det några fler kunder som vill vara med?
Släng isf på er en sammytröja och maila en bild till mig. shop@sammyrose.se 

Den nya Bevvan

Med höga förväntningar kollade vi igår det första avsnittet av den nya 90210 Beverly Hills.

Det började precis som det gjorde då för länge sedan: En familj lämnar landet för Beverly Hills. (Denna gången Kansas, sist var det Minnesota)
Det skämtas och stojas i bilen. Man förstår direkt, detta är en fantastiskt tajt familj, här finns det inga fördommar. Och att ljuga, ja det skulle de bara ALDRIG klara av.
Pappan skämtar om hur han, precis som sina tonårsbarn, också "offrat" mycket i denna flytt som t.ex en gråtande pojkvän: " He was so sad" Dotterna bara dddööööööööörrrrrr, "Dad you are such a dork!"

Pappan spelas av "Kyle" från Melrose Place. Ni vet hans om hade ett så trevligt förhållande med Amanda (Heather locklear). Men han heter Harry här. Synd hade varit skoj med lite Melrose Place-anknytnig.

Nästa dag är det High School som gäller, för nästan hela familjen. Pappan är nämligen rektor där barnen ska gå. Mamman stannar hemma och skämtar om att vara en "trophy wife". Men nej nej det är hon inte. Hon är fotograf!

Framför skolan hoppar snygga tonåringar ur sina dyra bilar mitt framför "syskonen från landet", som bara står och gapar. De ska verka helt ovana vid detta glammiga liv, men oh yes även deras tänder är blekta och visst har dottern hair extensions. Nåja, det är väl det minsta man kan förvänta sig av bevvan. Alla är ju snygga här, även de fula. ni vet tv ugly.

Sen flyter det på. Förutsägbart som allt annat. Lite trevligare blir det när "Kelly" dyker upp ( Jennie Garth), hon är numera lärare på skolan. Utan henne hade jag misstagit serien för OC.
Mannen (numera gubben) på The Peach Pit, är ju såklart också med. Minns inte namnet. Brenda kommer också vara med det har det utlovats.

Hade hoppats på långt fler orginalmedlemmar. Men några efternamn på skolungdommarna varslar om att fler kan komma: en riktigt nördig reporter på skolans tidning heter Zuckerman. Och en annan bitchig tjej heter Silver.

Avslutnignsscenen: kelly är hemma pratar på telefon med sin man. Saknar honom. In kommer deras barn. Hon lägger på. Barnet har blond krulligt hår. Ahhha Steves son? Hoppas.

Annars är nog serien precis som en moderna version av den gamla. Moralkakorna kommer att hagla över oss. Dttaa tror jag är starka kort:
Familjens som är adopterad. Big thing.
Pappan har ett barn i beverly, som han inte kände till.
Frun kommer inte överens med sin svärmor, som dessutom dricker för mycket.
I framtiden: Drogmissbruk, oönskade graviditeter, HIV, fejkade ID, rasism mm.
Jag hoppas också på ett julavsnitt där det bjuds in en hemlös. hahah det var klassiskt.

Nedan kan ni se första mötet mellan Brenda och Dylan. Hotness på 90-talet med rockabillyfrissa och allt!
Erbjudande från oss

Nu är det höst och butiken ska få lite nya produkter. Vi testar två av Jens illustrationer.
För 450 kr kommer de att finnas i storleken 50 x50 cm. Som vanligt är det ett vanligt mått som man lätt kan hitta ramar till. T.ex på IKEA. Denna vecka kör vi illustrationerna för specialpriset 300 kr, de finns inte i butiken ännu bara här på bloggen.
Maila mig för beställning: shop@sammyrose.se (erbjudandet gäller t.o.m måndagen 08-09-2008) Frakt ingår.

Nu ska jag ner och kolla de nya avsnittet av Beverly Hills 90210. Är Brenda fortfarande en bitch, David en Dj och Donna oskuld?Samma hårfärg som Dame EdnaViola älskar skönhetssalonger. Det upptäckte vi idag då hon var på sitt premiärbesök hos vår frissa i Bjäresjö.
Klippningen avslutades med en fiskbensfläta och lila lugg. Lovely.

P1 hakar på

Idag pratas det om "grön gubbe-vägen till Jesus"- klippet som jag länkade till.
Spännande lyssning: http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?programID=1253


Dexter är en av oss

Den eminenta bloggen http://www.mama.nu/blogg/tramsbyxa-blogg bloggar nu om oss igen. ME LIKE.
När jag läser inlägget inser jag att Viola har mer än linnet gemensamt med Dexter: Bådas hem har  figurerat i tidningen Mama, eller har jag fel? Vi var ju med förra månaden och Dexters Varbergsfamilj finns med i senaste numret. Dessutom fotograferat av samme fotograf. Hrm...Intressant.


På allmän begäranNej det bara gick inte att låta bli. Jag har blivit totalt nermejlad av bloggbesökare som kräver en bild på honom. Han som kallar mig för tant. Och gillar Jenna. Här e han något censurerad.

Film är bäst hemmaNu vet jag ju att jag förra veckan sa att vår (min och Jens) favoritfilm var Gummo. Men det finns en till som slåss om förstaplatsen. American Movie. En dokumentär om Mark Borchardt. En man med en dröm om att göra en skräckfilm, han bor hemma hos sin (svenska) mamma och har tre små barn. Den är fantastisk.
Efter att jag sett Mark som gäst hos Letterman beställde jag filmen till Jens i julklapp. Hittade DVDn på en kanadensisk websida. Det blev succé.

Ni vet hur vissa dvder har "Commentary track by Director" alltså där filmskaparna pratar om filmen och de olika scenerna medans man själv kollar filmen. Det gör vi nu, kollar på filmen och lyssnar på dem. Romantiskt.

På bilden ovan Viola med sammylinne och shutter shadesGlömde berätta...

..att vi fått ved levererat idag. Mannen som vi får det av är verkligen speciell. Jag fick ta ett foto av honom men lovade att inte lägga upp det tyvärr. Synd synd.
När jag kom ut med kameran tittade han på Jens och frågade: " Är det din tant?"
hahha Jo, det e sant! På sig hade han dessutom en tshirt med texten: Jenna Jameson = Heartbreaker.

Fler från KivikFärdigt för idag.
Nu ska jag hämta på dagis.
Hej så länge

TrojaSitter här och jobbar med helgens foto. Det blev en hel del. Detta är lilla Troja, från grannbyn.
Söt som socker. Troja passade också på att köpa detta linne av mig. Hoppas vi snart får se henne i vårt kundgalleri!?

RSS 2.0