Minisemester i VimmerbyVi bestämde oss för att ta en minisemester till Astrid Lindgrens värld. Med oss hade vi Maja och Josefin. Mycket bra sällskap. Vi körde upp i torsdags och tillbringade kvällen på hotellet: Pippis sommarhotell. Bara det stället var värt resan. Stor och fin lekplats med små lekstugor, hinderbana getter mm. mm. Allt inspirerat av Fröken Långstrump. Dan efter packade vi in oss i bilen och körde till nöjesparken. Det blev succé. Josefin älskar Ronja och henne fick vi träffa och för Viola är det Emil som gäller. Man kom riktigt nära sagofigurerna och man kunde både hälsa och ta foto tillsammans med dem. Det är säkert annorlunda på helgerna. Vi fick prova på att trängas med dock: Hos Pippi. Där var det lite hysteriskt faktiskt.  Viola och Josefin tyckte verkligen att Pippi var spännande men jag och Jens enades om att Pippi på teater inte riktigt stämmer med Pippi i böckerna eller filmen. TeaterPippi har liksom blivit Pernilla Wahlgren-skadad. Jag tror ni förstår vad jag menar.

Men jisses vad trevliga och proffsiga skådisarna var. man blev nästan lite rörd. De tog sig tid att prata med barnen och de "spontana" föreställningarna på fiket eller på promenadstigen var verkligen lyckade. Och deras Emil var helt fantastisk. Sötare unge får man verkligen leta efter. Viola var förtjust. Betuttad är ordet. Och det gäller även för Abbe. "Tjenixen på dig" sa han till Viola och lyfte på hatten. Hon stirrade honom djupt i ögonen till svar.

Vi kom dit vid tio och åkte hem vid tre. Barnen var väldigt trötta då, inte gnälliga, men redo att åka hem. De vuxna likaså. Det var så skönt att gå runt i parken utan att känna att man var tvungen att se allt. Den enda tid vi passade var Pippi-föreställningen efter det gick vi bara runt och stannade till där det verkade kul. Det var mycket roligare. Inget e väl jobbigare än att klämma in en massa på samma dag.

Oj vilket långt inlägg.
Hej då!Kommentarer
Postat av: gunnel

vad kul att Viola har träffat Emil. Vi är här nu.

2008-06-30 @ 20:01:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0