Fru Barbies kvällBarbie ska kolla schlagerfesten och dricka vin ur mugg.
Vem tror ni vinner?

Translation: Barbie is staying in tonight. Watching TV and drinking wine from a cup.

Herr och fru formplast flyttar inMina gamla Barbiedockor har idag fått se dagens ljus efter många år på mormor Doris vind.
Det gjorde dem gott att komma fram och sträcka på benen.
Viola drog med sig hela lasset hem och klär nu på Barbie olika kreationer värdig en modebloggare.
I botten låg Ken, med rutiga byxor, collagejacka och tindrande ögon.
"ÅÅ" utbrast Viola "Någon att gifta sig med!!"

Translation: My mom cleaned out her storage today and found tons of Barbie stuff, that Viola took home. Almost like Christmas. Viola haven´t played with Barbie before, and frankly, I did not think that she would care for her at all. But I was wrong. Viola was eager to get the playing started, and when she found Ken she said:
"ohhh look, someone to marry!!!"


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

en och två och tre indianer...

Nu sitter jag på tåget hem. Dålig uppkoppling i dag på tåget, den är ojämn.
Det har varit väldigt kul i Stockholm, men det ska bli så skönt att komma hem.
Vet inte hur många Bugaboo-vagnar jag sett idag. Tappade räkningen vid 18 000.

Nu ska jag sova.

Translation: on the road again, no. On the TRAIN again. On my way back to Skåne.

God kväll med liten update

Idag har kusinen från landet (jag) åkt tunnelbana, fikat på söder ,ätit sushi och tittat på kändisar.
Ojoj vad trevligt det är på söder. Alla e snygga, har snygga barnvagnar och vid varje hörna( typ) ligger det en vintage (inte loppis) affär.
Höjdpunkterna var dock att få snacka inredning med Isabelle och dricka dyr Latte med Tramsbyxan.

Nedan: Hemma hos en TV-lover.

Klart slut, för idag

Ok, resan gick fort tack vare Laptopen, hann inte med allt jag skulle.
Har ju mest bloggat.
En riktigt rar dam frågade precis ifall hon fick låna min mobil, för hennes kontantkort var tomt.
Såklart, jag älskar att få hjälpa till, speciellt snälla damer som påminner im min egen mamma.. Jag älskar att så hjälpa till ,får mig att gilla mig själv också.
"Så snäll , så snäll jag är" tänker jag med ett leende.

Bredvid mig sitter en mamma med två små flickor. Hon behöver absolut hjälp av tåget. och till sin nästa perrong.
Men hon har precis lagt en ask cigaretter på bordet. Oh nej.

Hur snäll tror ni att jag är?
Jag är ju så militant när det gäller rökare.

PS. några tips på vad jag borde gör i stockholm?

 

Moodbild och ledstjärnaFör en tid sedan hade vi en arkitekt över för att hjälpa oss med lite ateljé-planer.
Jag är lika förtjust i honom nu som jag var då.

Idag fick vi fakturan, precis som planerat, och snacka om att det var trevligt att få den fakturan då han skickade med denna bild. och skrev att han använt sig av denna Moodbild som ledstjärna i sitt arbete med atelje till oss.
Å jag smälter. We love you Anders!

Translation: Our arkitecht, whom we love to pieces, sent us this photos today. He said he has been using it for inspiration in his work with our studio. Ohh I am melting, he knows exactly what buttons to push.

Bloggar jag sitter och läser på tåget.

Ja ni kanske undrar vad jag ska göra i Stockholm. Jo, jag ska dit och träffa ett par, kanske tre, bloggtjejer som jag fram tills nu bara känner digitalt. Vi ska prata blogg och ev. lite jobb.

På tal om bloggar:Jag har hittat en ny favorit som heter Ebba Lagersten.
Om ni gillar Jan Stenmark , kommer ni gilla hennes blogg.
Jag och Jens skrattade högt flera gånger igår då vi läste den "från pärm till pärm" som Ebba själv kallar det man gör då man läser en hel blogg.

Jag bad såklart om hennes bästa TV-minne och fick ett svar som faktiskt var längre än Annas TV-minne från FL. Det trodde vi knappt var möjligt.

"Gah! Hur ska man välja... När jag gick i tvåan eller trean hade vi precis skaffat video och pappa spelade typ in alla filmer som gick. Så varje dag efter skolan gick jag raka vägen hem och såg på "Polisskolan" 1-4. Jag var dödskär i Mahoney (Steve Guttenburg) Den Martin Timell-liknande buspolisen. Han var ju även med i "Tre män och en baby" och lite såna b-filmer.

Sen tänker jag ofta på ett program som måste gått 98 eller 99 på femman. Med Dominica Peczynski och killen från Jockey- och Synsamreklamen. De var hemma hos folk och gömde två stycken tusenlappar (inte jämförbart med dagens megavinster haha). Sen skulle de som bodde i huset leta rätt på pengarna och ja... Det var liksom idén. Femman hade för övrigt rätt konstiga program där i begynnelsen. Det fanns ett SOS-program för barn med Niclas Wahlgren som programledare där man fick träffa barn som ringt 90 000 när det skett olyckor. Sen fick de tapperhetsmedaljer.

Jaja... Mitt bästa tv-minne är iallafall från en julaftonskväll. Kanske var det 1999. Jag var 12 år och det hade varit en hemsk julafton presentmässigt. Jag hade bl a fått badhanddukar, morgonrock, underkläder och gul Dubbeldusch (av någon anledning). Ingen hit. När kvällen kom var jag minst sagt putt. Tv-kvällen kom dock att bli fantastisk! Trean visade nämligen "Ett päron till farsa firar jul" (Chevy Chase måste blivit omnämnd i varenda kommentar nu). I pauserna var det stämningsfulla Forbo Forshaga-reklamer. När filmen var slut väntade jag mig också att kvällen var över. Men trean hade andra planer. De visade nämligen "I´m telling you for the last time" - Jerry Seinfelds "sista" stå-uppgig. Gaaaah! Det var fantastiskt. Som en frälsning. Sen blev det en sport att försöka få vara uppe tillräckligt länge om vardagarna för att titta på "Seinfeld" på svt... Nu blir det pinsamt att skriva längre!
"

Sen kör vi vidare med Helena från Room and Serve. Detta var den första blogg jag hörde talas om. Och jag antar att alla ni läsare besökt hennes blogg. Det är  en av Sveriges största inredningsbloggar och hon bloggar så proffsigt om inredning och tipsar om allt nytt och låter även läsarnas hem vara med. Hon är dessutom väldigt trevlig och här kommer hennes väldigt trevliga TV-minne:

"Mitt mesta TV-minne handlar om Familjen Macahan. Luke Macahan, han var drömprinsen för mig när jag var 16 år. Särskilt snygg blev han när han lät håret växa ut och han blev alldeles brunbränd under sin flykt. Ett avsnitt utan Luke var värdelöst, som mjukglass utan strössel. Sista avsnittet av Macahans, jag grät och hulkade i soffan, jag riktigt sörjde. Jag spelade in signaturmelodin på min bandspelare, och innan jag somnade under flera månaders tid så lyssnade jag på signaturen och grät. Rewind, rewind, rewind tills bandet gick sönder. Det gick inte att tejpa.
Jag hade en pärm med bilder på Luke. Luke + Helena stod det, inte tvärtom. Jag dagdrömde hur jag skulle flytta till USA och liksom låtsas snubbla över Luke. Han blev så klart kär i mig, vi gifte oss. Oj, vilket stort hus vi hade. Detta var passion, och sanningen är att jag var känd i min klass för ”hon som var kär i Luke”.
Idag när jag ser Luke så förstår jag inte riktigt vad det var jag såg, det kan ha varit leendet och att han verkade lagom farlig och ganska snäll.
Idag vill jag ha min mjukglass med choklad. Som Arragon i Ringen trialogin. Lite farligare, lite manligare. Men jag passar pärmen med idolbilder.
"


Jag vill också tipsa er om Daniel, denna söta poet bor i Finland och jobbar som lärare.
Han gillar färgstarka kläder, sin mormor Adele (som kryddar bloggen med många visdomsord) och Bobby Ewing, därför förväntade jag mig ett Dallas-moment men det blev det inte.

Här kommer Daniel Fagerholms bästa TV-Minne.

"Varuhuset är mitt första tv-minne. En svensk dramaserie som sändes mellan 1987-1989. Varje fredag satt jag i pappas famn och följde ivrigt med intrigerna i Öhmans varuhus. Ett tjusigt varuhus i Stockholm. Bland personalen gjordes det diverse skumma affärer, från högsta ledningen ned till den försupne Bengt på lagret. En arbetsplats fylld av maktkamp, intriger, brottslighet och passioner. Ett arbetsställe som jag ville arbeta på som liten gosse. Jag minns att min favorit var Sara. Hon var den enda tonåringen i serien, och dotter till Öhmans-chefen. Sara känner sig negligerad av sin ständigt arbetande mor, och söker tröst i dåligt sällskap och lite hasch. Jag led med jäntan. Det var då Sveriges tv-serier började på allvar. Alla tittade vi på Varuhuset. Vi upprördes och förenades i den gemenskap som idag borta. Melodifestival och Idol-tider får ursäkta. Varuhuset i all ära.
Dessutom var 1987-1989 fina hårsvallsår."

På tåg med msnNu är jag på väg! Två minuter efter avgång är jag redan uppkopplad. Så sweet. Jens och Viola har jag på videocall.
SKönt, nästan som hemma.

Sist jag åkte tåg hade mitt resesällskap väldigt mycket packning.
Idag , när jag e själv, reser jag Light. Laptop, tandborste. typ.

Nu ska jag gå till bistron, saknar faktiskt mammas skagenröra.

Translation: I am on my way to Stockholm now. I already miss Jens and Viola, fortunately I am connected, so I hvae them on video call.

Se så nuttig pluttig oljeriggen är...Bathtub IV from Keith Loutit on Vimeo.

Ni vet den där pipiga lilla fjantiga rösten vissa har när de pratar med en liten liten hund som typ har ett litet litet plåster runt sin lilla lilla tutti nuttiga svans? Ja den! Den lade jag mig till med nu när jag såg denna videon.

Och se så sött allt är. T.o.m oljeplattformen är ju liten och söt.
Men det e inte dockor. Det är tilt-shift-minature faking.. Alltså massor med bilder fotograferade med en stillbildskamera med specialobjektiv, som ger den där dockfilms feelingen. Läs mer om det här! Och se fler av Keith Loutits filmer här!

Translation: This is very cute. Keith Loutit is very talented and has made some Tilt-Shift-Minature-Faking-movies. See more here! and read more about Tilt-Shift here!

Projekt: hitta passen slutfört!

Ok, dagens spänning är över.
Hittade passen precis där vi lagt dem: i verktygslådan!

Translation: Okay I found them: In the tool box!

Ordning och reda är töntigt och utan spänning.Grejer. Det har vi gott om. Vi är faktiskt helt prylgalna, riktiga sakletare.
Och min ambition är att det ska vara snyggt organiserat med märkta lådor.
Men tyvärr är det inte så. En stor och trasslig kontorsröra har följt oss länge. I ett par år har provosoriska lådor, mappar och sopsäckar flyttats runt i huset för att göra plats för renoveringen. "Sopsäckar?" frågar ni. Jo ibland påbörjar vi ett nytt filsystem i en ICA kasse som sen plötsligt förvandlas till en soppåse, så vi vågar inte slänga dem, för vem vet vad som döljer sig längst ner?

Men ibland blir vi tvugna att röja i röran, när vi är av med något viktigt som ,ja vad ska vi ta för ett ex.. hmmm.. låt oss säga ett PASS. Eller rättare sagt två pass.

Så idag sorterar jag och alla fina saker jag hittar sätter jag i fönsterkarmen. Som det ni ser på bilden.

Translation: Sorry , busy day. I am cleaning out our stuff today, because I can´t seem to find our passports.
I kind of need them when we are leaving for america.

Russian Carpenters Kick Ass

Jag erkänner: jag vill bo i Madickens hus. Jag gillar den borgerliga stilen: snickarglädjen, verandan, herrgårdsgungan och inte minst Husan. Men så idag fick jag upp ögonen för Rysk snickarglädje, och jag får nog flytta till Sibirien istället.
Kolla bara dessa fantastiska bilder som givetvis inte är mina. I wish.
Se mer på länken: http://englishrussia.com/?p=2070
Translation: Photos of old Siberian houses, see more: http://englishrussia.com/?p=2070

Förra semesternSå här såg vi ut förra gången vi åkte till Nebraska. Viola var så liten att hon inte minns det.
Snart åker vi igen, denna gången på jobbresa. Härligt att kunna jobba på annan ort.
 
Men innan dess är det mycket som ska fixas: Vuxentröjorna ska ut i shoppen, jag ska upp till Stockholm på business (det låter coolt va?) och Jens ska avsluta jobb. Dessutom måste vi köpa laptopväskor till oss, annars blir det svårt att ta med jobbet.
Några tips på fina? Det är två Vaios.

Translation: Pics from our last trip to Nebraska.
We are going there again this March. I can´t wait.


Däremot är det många som frågat.........om vad det är för blus jag hade på familjeporträttet.
Och den "blusen" är en skjortklänning, som jag köpt av BonVintage. Jag köpte båda klänningarna på bilden ovan som tillhör dem. Så nu vet ni!

Translation: ...but on the other hand a lot of you have asked about the blouse I was wearing in the familyphoto.
I bought it from BonVintage, the photos above is from them, I also bought the dress next to it.

Det är ingen som frågat men......här är iallfall en bättre bild på halsduken som jag stickat. Det är en sk. tub, en sån som man ofta ser på ETSY.
Detta är det första någonsin som jag lyckats färdigställa i stickväg.
Det är tre nystan raggsockegarn stickade i Patentstickning till en stor rektangel och till det tre träknappar.
Så enkelt.

Translation: Nobody have asked to see more of my knitted scarf. But I will show you anyway.
Here it is.  Patent knitted with 3 balls of yarn. Knitted in a big rectangel sealed with 3 big wooden buttons.

Texas Ranger VS GandhiTv´n är vår igen.
Viola har nu äntligen hittat en ny hobby: datorspel.

Ikväll är det Oscars-kväll. Det firar vi med en film som förlorade med en hårsmån mot "Gandhi" i följande kategorier:
"Bästa manliga huvudroll", "Bästa kostym" och "Bästa film", 1983.
Jo visst minns ni den: Lone Wolf McQuade, med Chuck Norris.


Translation: Finally we have our TV back from Violas clutches.
She has found a new hobby: computer games.

So this Oscars-night we will be watching Lone Wolf Mcquade, a movie that should have wone "Best movie", "Best Costumes" and "Best male", back in 1983. But instead Gandhi won them all. What a Humbug.

New ClientphotosVår Fredrik har nu vårstädat butiken lite.
Nya kundfoton och medarbetare är upplagda.
Kolla det vettja! (och fortsätt skicka in! jag blir lika glad varje gång!)

Translation: Our shop has had a little springcleaning this weekend.
New clientphotos and new co-workers.
Check it out! (do you want to join our entourage?, email me a photo of YOU in your Sammy tee.)

Trevlig helg!Viola skulle sovit hos mormor, men ångrade sig och ville hem.
Vi passade istället på att ta ett familjeporträtt.
Nu ska Jens lära Viola några nya wrestling-grepp och jag ska gå ner och tvätta.

Translation:  Have a nice weekend.

Finally!

Äntligen ett nytt inlägg, tänker ni kanske.
Trötta på den där Malldivan.

Jag har stora packeteringsdagen idag. Carl är nu på väg till Norge, Stockholm och Göteborg.
Och prints till TV-lovers i Göteborg och Helsingborg.

På TV har jag Days of Our Lifes idag. Har inte sett det sen i sommras.
Jag och Days har varit i ett "off and on relationship" i över tio år.

Känns lite som om det kan ta fart igen nu (jäkla roligt att Sam klätt ut sig till Stan) passar faktiskt väldigt bra att packa till (Och bli packad till).

Vi har plockat fram min gamla våffeltång. Och vilken hit det blev!
Viola vill vara våfflad varje dag.Translation: I am packing Carl and I Heart TV -today.
And watching Days Of Our Lives. We have been off and on for ten years, Days and I.
Today it was pretty good. Sam has turned into a man: Stan. I know, I know what you american readers are saying : "WTF?! that happend 4 years ago" It is sad but true. Sweden is 4 years behind.
But if I know Days, and I do, there might still be some stones unturned regarding Stan. Am I right?

Malldivan
Jo, ni ser rätt, jag är mallig idag.

Blev klippt och blekt igår, äntligen, det får mig att vilja ligga ute på snön och njuta av solen och frisyren hela dagen.
Det är jag mallig för men även för att Viola kan hoppa från trampolinen på badhuset.
och för att vi har lyckats hålla huset städat i två hela dagar.
och för att jag köpte en tvättmaskin på Blocket som faktiskt fungerar.
Och för att jag äntligen stickat något helt färdigt, nämligen halsduken som ni ser runt min hals.


Translation: I am feeling really good today.
I got my hair cut and bleached yesterday, I have been longing for it for sooo long.
The snow and sun together makes everything great.
I finally completed a knitting project, you can see it around my neck.
A bought an old washer that actually works.

Vad leker Viola med nu?

Jag fick den frågan under mitt dockskåpsinlägg.
Och det tänkte jag nu visa er.
De stunderna då hon inte tittar på Scooby Doo (få räknade) så ritar hon på sina stenar som sedan flyttas runt i huset.
Just nu ligger de och välkomnar våra gäster på vår trapp. Gratis leksaker gör ofta succé.
PS. Jo, Jens har ju målat många av dem,Translation: Viola spends a lot of her time infront of the TV, watching Scooby Doo.
But when she does play, she does so with these rocks. Jens and her picked them at the beach and they have turned them into creatures with a little help from a marker.

Tv-moments med Family Living

Det var ju ett tag sedan jag presenterade lite bloggare med deras Favorit TV-ögonblick. Men nu har jag några på lager.
Först ut är tjejerna från den fabolösa Redaktionsbloggen på Family Living.
Nu när tidningen inte kommer ut lika ofta kan ett besök på deras blogg dämpa den värsta abstinensen.


Anna Björkman, Redaktionschef:

Ett av mina tidigare minnen, jag gick kanske i låg- eller mellanstadiet, var brittiska komediprogrammet (som jag tror hette) ”Not the nine ´o clock news”. Jag var närsynt, men det hade ännu tydligen inte uppdagats, så jag fick alltid ta pianostolen och ställa väldigt nära tv:n. En gång gjorde de parodi på tennisspelaren John McEnroe, som då väl var i sin glans matchdagar och förstås väldigt känd för sitt hiskeliga humör, och de porträtterade honom och hans stränga pappa vid frukostbordet, den fruktansvärt argsinte John McEnroe skulle bland annat knäcka ett ägg… Jag tyckte det var så roligt så jag skrattade och skrattade och skrattade så jag ramlade av pianostolen.

I samma veva (slutet av 70-talet, början av 80-talet, ja, jag är 40!!) var jag som eventuellt lillgammal alldeles förhäxad inför två tv-serier: ”Brideshead revisited” och ”I, Claudius”, den förra ni vet baserad på Evelyn Waughs roman (som också är fantastisk) om den brittiska överklassen, Charles Ryder som vill in där och familjen Flyte som går under within themselves, jag var helt golvad av kärlek till Sebastian Flyte med nallebjörnen, att han var homosexuell fanns naturligtvis ingen anledning att ta hänsyn till (som tur var spelade samma Anthony Andrews även ”Ivanhoe” så då kunde man sitta och stirra på den om det var på juldan eller nyårsdan, nu går den väl jämt i TV3), och sistnämnda rätt grafiska kammarspel om de hedonistiska gamla romarna, fenomenalt skådespel, jag har alltid varit besatt av dekadenta tokkejsare och för övrigt även grekisk mytologi (och då kan jag börja minnas ett ÄNNU tidigare tv-minne: ”Om hjältar och gudar på himlavalven” men jag lovar, ska låta bli…).

 Framöver kommer jag minnas första gången för några år sedan jag såg tv-serien ”The Shield” – tilltalar varje gen och nerv i min kropp

Cecilia Örhn Webbredaktör:

Jag är riktigt kass på TV, men ett starkt minne är när jag och mina systrar och ett gäng småbarn som var på vuxenmiddag, råkade se första avsnittet av V som vid premiären 1986 sändes på bästa Bolibompatid och så visade det sig att det var värsta skräckprogrammet då de snygga 1980-talsmänniskorna helt plötsligt började skala av sig skinnet och bli läskiga ödlor. Jag vill minnas att svt ganska raskt senarelade programmet.

Moa Samuelsson, Redaktör:

Jag var en av de första i klassen som var lyckligt lottade med att få kabeltv, i mitten av 80-talet mina vänner, och det medförde ju också att vi fick REKLAM. VIlken lycka! Varje rast sprang vi hem ett helt gäng och slängde oss framför tvn, hoppfulla om att det möjligtvis kunde vara reklampaus. AHH, dessa underbara kommersiella sekunder var dagens höjdpunkt. Några månader senare var tyvärr lyckoreklampillret inte lika kickgivande längre.


Christina Breeze Le Guellaff, Art Director:

Det första jag kommer ihåg från tv är Drutten och Gena (som jag trodde hetter Drutten och Hygena) och som nu visar sig hette Drutten och Krokodilen. Kom inte de från typ Sovjet eller något sånt. Kommer inte ihåg något av vad det handlade om, men bra va det! Sen måste jag säga att Trolltyg i Tomteskogen också får mig att känna mig varm i hela kroppen. Sen var det något med Beppes godnattstund som har fastnat...Ja, ni ser rätt: Det är Chevy Chase på bilden, inte Cecilia.
Mer TV-minnen hittar ni här.
Kommer två till i veckan.


Translation: Sorry this is a swedish post about swedish TV.
All I can give you today is this video. I know it´s old now, but still good!

Bloggare som är våra kunder


Å vad det e roligt när bloggare blir våra kunder. De delar så gärna med sig av resultatet.
Här Tv tröjan hemma hos Krickelin
Och Carl hemma i Veras Hus

Senare idag kommer det några fina TV-minnen som några andra bloggare delat med sig av!
Nu blir det lunch.

Uppdatering: Ännu en Carl har dykt upp hos Lotten!


Translation: Some of my clients have blogs. Click on the links to go there.
None of the great photos above are mine.

Inflyttningsklart
Så här tomt är det i Violas dockskåp, Pippi spelas på TVn men utan publik.
Voila har inte lekt med det på länge, så idag satte jag undan det.
Den enda invånaren hittade jag på ovanvåningen: En "Vis Man" som tydligen föredrar Ljungbys bekvämlighet över julkrubban.
Jesus i all ära men här finns ju både WC och stoppad soffa för lugna hemmakvällar.
 

Translation; This is Violas dollhouse. Empty ans neglected.  She has not played with it for a while so I put it aside today.

Er dröm blir verklighet

Jag har något som jag tror många av er avundas, nämligen en billackerare som heter Bengt och är min far.
Ni är säkert många som har toppenbra pappor men min kan lackera nästan vad som helst till mig och det har han gjort hela mitt liv.
Mina möbler bytte/byter ofta färg, på min cykel med bockastyre stod det Jenny med snirkliga bokstäver och vi syskon lyckades t.o.m förhandla till oss en Rosa Pantern på familjens gamla Peugeot!!

Jag kan tänka mig att ni, mina inredningstokiga läsare, förstår värdet av en sån här fantastisk familjemedlem.
Därför vill jag ge er ett specialerbjudande på ett print ur vår shop. Bilden "Solfläckar" är ett porträtt av just billackerare Bengt med sin fru Doris. Ni får alltså mamma på köpet. Och det är en bra deal, hon kan det mesta, som t.ex. renovera fönster, riva en vägg, passa barn och laga en brödrost.

Så slå till på detta print, som Bengt här nedan visar upp så fint.
För er bloggbesökare kostar det endast 200 kr ink. frakt i stl. 23x23 cm. Finns även större. Passar fint i Ikeas ram Ribba, som kostar 79 kr. Ni beställer direkt hos mig: shop snabelA sammyrose.se
 


Translation: In my shop I sell this print, a portrait of my parents., Doris and Bengt.
They have a shop of their own, an auto paint shop. My dad has painted a lot of stuff for me like this: green table and this  white table with sofa. And of corse our pink cabinet doors.


Flip the scriptDet snöar här nere i skåne, bra för husfotograferingen som jag har idag. Allt blir krispigt, vitt och ljust.
Vi har nu bokat biljetter till Nebraska, vissa har frågat varför Nebraska. Jo, jag har nämligen två syskon som bor just där.
De åkte som utbytesstudenter till usa, på 80talet. Deras förstahandsval var "New York" och "LA", men när ansökningspapperna väl kom stod det "Battle Creek, Nebraska", min bror sprang till biblioteket och försökte hitta det. Ni vet det var innan google, Hade det varit idag hade han hittat detta. Men då hittade han nog inte så mycket, kanske bara en karta som visade att det låg i mitten av amerika med 300 mil till närmaste kust.

Men de åkte och stannade kvar.
Jag har besökt dem nästan varje år sedan dess.

På bilden ovan ser ni Viola och skelettet Åke. Hon har gett honom ett hjärta, som ni ser, det är ett O från vår polaroid.

Translation: We have a lot of snow today. A good day for photographing
We finally found some tickets for Nebraska. Why Nebraska? Have I been asked. Well I have two siblings who live there.
They went there as exchange students in the 80s and stayed.

Photo Above: Viola and her skeloten "Åke". She gave him a heart yesterday, from our polaroid.

A change of sceneryVi känner att vi behöver något uppiggande, lite ny inspiration och miljöombyte.
Därför har vi nu börjat leta biljetter till Nebraska.
Det blir en jobbresa, men ändå en resa. Ska bli pretty darn nice! Men jäklar vad mycket som ska ordnas innan dess.

Ovan ser ni ett motel som ligger vid en motorväg i Nebraska, fotot tog jag för några år sedan. Kanske borde vi besöka det igen denna gång.
Fotot ska förstoras och hängas här hemma.

Translation: We are just moping around the house. We need some inspiration, a change of scenery. That´s why we have decided to go on a trip, to our favorite destination: Nebraska!
We are going to work there but it is still going to be pretty darn nice!

In the photo: A motel I found in Nebraska once, a couple of years ago, we might go there again.

6e av den 6e av den 6e av den 6eTaggad av AprillAprill.
Blev uppmanad att visa den 6e bilden i den 6e mappen på datorn.
Men det var lättare sagt än gjort. Vi har en laptop, en stationär och en server.
På dem finns massa olika hårddiskar med en hel följetång av mappar och undermappar.
Bestämde mig för att leta i mappen med "privata bilder" allså inga kunders utan våra. Och där valde jag den 6e mappen och hittade denna bild som nummer 6. Det är Viola i sina pyjamasbyxor från Old Navy och robottröja från H&M.
Det är ganska precis ett år sedan. Shit vad tiden går. Det snöade tydligen i mars då.

Skickar vidare denna uppmaning till Tramsbyxan, som säkert har något tokigt som bild nr. 6 i mapp nr. 6.

Tagged by Aprillaprill. She wanted me to post photo no. six in the sixth folder on my computer.
And this is it. Viola, with old navy Pj´s and shirt from H&M, on a day in March 2008.

Working dayViola är på utflykt med dagis idag. På brandstationen. Jag är alltid den oroliga mamman vid utflykter och vill egentligen alltid anmäla mig som följeslagare.

Jag packar Carl idag , som tydligen har många beundrare. Det glädjer vi oss åt.
Jens är inte kontaktbar, han sitter med en 3D-grej, som verkar kräva all hans koncentration.

Nu ska jag till posten och revisorn. Med hatten på. Tänker ha hatt i en hel vecka, nästa måndag har jag nämligen en tid hos frissan. Längtar. Utväxten är nu olidlig och hatten kommer förhoppningsvis rädda min "bad hair week".
Tjing!

Translation: Viola is going on a field trip today at daycare. They are going to the Fire Station. Field trips always make me nervous. They will be back soon, I´m gonna give them a call.

I am packing and posting Carl today, he has gathered quite an entourage around him. Lucky guy.

Vera och ViolaJag har klarat mig ganska bra utan att sitta vid datorn hela helgen. Mailen har jag kollat i mobilen och bloggen har jag ju övervakat lite från Jens dator.

Viola fick äntligen träffa sin lilla kusin Vera, denna helgen, som var så liten och söt. Hon påminde oss om hur liten vår lilla Viol varit en gång.

Translation: This is Viola newest and smallest cousin: Vera, we met her this weekend and she was sweet as sugar.

ABCDEFGIdag har jag shoppat. Det blev bl.a. bokstäver till Violen och glittriga glasögon till Violen.
Men även en del grejer till mig. På golvet kan ni läsa om sånt som händer här i helgen. Men för Guds skull läs det inte baklänges, då kan ni bli besatta!

ps- på tal om besatt: jag ska i helgen försöka undvika datorn, så ni vet.

Translation: Today I went shopping. I bought some foam letters and a pair of heart shaped glasses that look great on her.
I am going to avoid sitting by the computer this weekend. So I might not blog tomorrow.

Take care.

Violas favorite TV-personalitiesViola har idag döpt sina nallar efter sina TV-favoriter. Janos, Urpo och Hulken.

Translation: Violas favorite TV-personalities:
Janos, Urpo och Hulken.
She named all of her dolls and Teddy bears after them today.

Py and Harri live hereI grannbyn ligger en jättefin gammal skola. Jag har haft turen att få lära känna dess ägare.
Idag var jag där och fotograferade. Det är ett riktigt drömhus. Familjen bor för närvarande på tredje våningen, där det förr var gympasal. Här har de målat vitt, satt in ett kök (hälften ikea hälften gammalt) och möblerat både för jobb och vardag.

De två övriga våningarna har de inte börjat renovera ännu. Det ska bli spännande att följa.

Translation: Today I took some photos of an old school house near by. Lovely.

Nu ringer det inJag hoppas att ni pallar med ett till hemma-hos-inlägg, för idag har jag nämligen varit hemma hos en gammal skola.
Som är helt underbar.
Men först lunch.

Translation: After lunch I will show you some photos of an old school I visited today.

Tantsnusk, det kallar Jens serien.

Fy. Har precis kollat på The Tudors. Usch vad hemskt det var. Massa tortyr och huvudena flög både hit och dit.
Vill nog inte se nästa avsnitt , det lär nämligen bli värre. Både Drottningen (Anne) och Lord Boleyns huvuden sitter fortfarande kvar och det fattar ju alla att de inte kommer göra länge till. Fy.
Nu ska jag ut på nätet och Googla, visare det sig att dottern också avrättas, ja då slutar jag fan titta på det.

Translation: I just watched The Tudors. I feel sick. It is to grewsome for me.

A Mustasch For DinnerVissa kvällar blir det ingen reda med maten här hemma. Vi har liksom inte riktigt tid. Vi jobbar ju och plåtar och sånt kul.
Ikväll satte vi i oss några snabba rostade mackor, skar ut en mustasch och gick upp för att fotografera.
Tanken var att jag skulle plåta Viola med den, men hon ville inte.

Att tjata till sig en bild är slöseri med tid, så jag lät henne ta bilder av mig istället.
Med kameraremmen bakom hennes nacke och en kudde på golvet (ifall hon skulle tappa den) så gick det riktigt bra.
Jag gillar den oskarpa och underexponerade känslan i dessa. Bra gjort Violen!

"Hon har talang" skrockade den stolta modern.

Translation: No dinner today, just a piece of toast. We did not have time for it. Jens had made us a mustasch that we wanted pictures of. But Viola did not want her picture taken, instead she took mine.
And I think it she did a great job.
Viola´s Got Talent!

Onsdagslänkar

Anne Haavistos blogg kan man tävla om ett print från vår shop. Det tycker jag att ni ALLA borde göra!

Och minns ni Johanna som skickade oss de snygga väskorna? På hennes blogg kan ni se våran Carl och TV-tavla inramade. Och även söta dottern Vera.

Vi säljer våra produkter på Signerat, om ni inte varit där tidigare tycker jag att ni ska besöka den direkt. Ni kommer känna igen en massa duktigta bloggare där, som flitigt brukar kommentera  här hos mig.  Som t.ex  Lady Thirty,  Jag blommar
WoopsieDaisy, Lotten för att nämna några få. Kolla själva! Säljer ni också där? Länka gärna i bland kommentarerna!Dagens "måste-ha" hittade jag faktiskt på just Signerat. Det är Fnurr som varit i farten igen och gjort ett par byxor som VIola hade varit så fin i. Hittade även en blus som hade passat fint till. Kanske kan man be om nått rosa i fickorna t.o.m.? Det är inte första gången vi beställer grejer av Fru Fnurr. Nejnej.
Hon har sytt den här fina klänningen, se nedan, till Violas nyfödda kusin Vera. Med tillhörande mössa.
Nu ska jag gå ut i kylan och hämta pellets och ved. Ska ta på mig ordentligt och sätta igång Whams "Wake Me Up Before You Go Go" riktigt högt. Så när jag kommer in igen möts jag av dess muntra melodi. Vilken belöning. Älskar att komma hem till en bra låt.


Translation: Visit Signerat, a swedish webshop that sell swedish design. All photos are from Fnurr.se

PausbildInget gör oss så nervösa som när vårt webhotell är nere.
Och det har det varit idag. Tillsammans med tusentals andra sidor låg därför vår Shop nere hela morgonen.
Usch.
Hur som helst nu har jag börjat ladda upp lite produkter till bloggen, så det forsätter jag med. Kan ju vara bra att ha det på två ställen.
Hela tiden tänkte jag: "Tack och lov att inte bloggen e nere"

Translation: Sammy Rose products.


Varför , varför, varförNu verkar det äntligen bli lite vuxenstorlekar i shoppen.
Förhoppningsvis är produktionen igång nästa vecka.

Vi börjar med två av våra favorittryck.
"Life Is Fake Wrestling Is Real" och"I Heart TV"

Viola är i sin största "Varför?"-period.
Hela dagarna går åt till att förklara saker:
"Varför smakar bären i muslin inte bär?", "Varför kan bebisar inte prata?", "Varför heter jag Viola?", "Varför?", Varför?", "varför".
Vi försöker verkligen svara på allt. Och ibland är det svårt och ibland lätt.  Man måste alltid vara beredd, i kön på ICa kan man t.ex behöva svara på "varför vatten är vått" och "varför kiss är gult"

Imorse väckte Viola oss med följande fråga:
"Varför fyller man inte år när man är död?"
Jens svarade galant trots den tidiga timme men det imponerade inte på VIola, som fortsatte:
"Vad heter Scooby Doo i efternamn DÅ?" Här kände jag att jag också fick chans att glänsa och svarade snabbt "Doo!"

Translation:
Above you see a preview of our new shirts. For ladies and gents.


All day Viola ask us questions about everyting. Why this, why that.
We try our best to answer everything.

You have to be prepard for a question all the time. Some are hard , some are easy.
This morning she woke us up with this:
"Why don´t dead people have birthdays?"
And "What is Scooby Doos lastname?"

Sammy promotar Sammy

Nu hoppas jag att ni läst alla fina inlägg som mina läsare tipsat om här!

Det är en konstig dag idag, jag kommer inte riktigt igång. Går mest och tänker på hur det ska gå för Henry den 8e i nästa avsnitt av the Tudors. Ja, jag vet jag kan slå upp det i en historiebok, men det hade väl inte varit lika spännande.
Nu sitter jag här och har druckit för mycket kaffe och tänker tipsa er om ett av mina egna favorit-blogg-inlägg.

Jag beundrar excentriska människor, de som e säkra i sin stil, de som inte anpassar sig till den miljön de befinner sig i.

De som i vissa sammanhang kan lyftas fram som trendsättare, kan på annan ort framstå som underliga, i ordets negativa bemärkelse.
Har hittat en video som illustrerar det jag menar.
Ingen fattar att hon e så grym, och hon skiter i att de inte fattar.  Hon bara dansar vidare med sina coola moves och snygga kläder.

Så med denna video länkar jag er vidare till mitt favoritinlägg på min egna blogg: http://sammyrose.blogg.se/2008/june/i-want-to.html
Sen gillar jag juklart vårt köksinlägg med, mycket tack vare alla kommentarer. Mysigt.
Translation: Sorry, this is a post about an old post I did when I only wrote in Swedish.
But you can always enjoy "Let Me Know" by Roisin Murphy.

Undra sa flundraPrecis så här ser vi ut idag, ifall nån går och undrar.
Jag går och undrar ifall fler tänker promota sin blogg i mitt: "skit i jantelagen-inlägg"

Translation: This is what we look like today, in case you are wondering.

Youtube TOP TEN Clips that feature Swedish No. 4-1

The countdown for: "Sammy Rose´s guide to the best YouTube-clips were swedish is featured in a non-swedish production." has come to an end. Did you miss the rest of the list? no. 7-5 and no.10-8


Oh my God. The suspense must be killing you!
Finally the top 4 Youtube-clips that feature Swedish in a non-Swedish production.

#4
Starbreeze's game Enclave

In the fantasy game Enclave you meet this goblin. I don´t know what part of Sweden he is from. Maybe Uddevalla?
#3
Cry Baby
John Waters, a great director, really knows his way around Swedish gals.
In this fantastic clip you will meet Inga (unknown) and Wanda Woodward (played by Traci Lords).
Apparently there is an American-Swedish exchange student program that lets you swap your promiscuous teenager for a milk maid. This movie has a bunch of great scenes that are non-Swedish too. Like when Pepper (Ricky Lake) gives birth in a car during a chicken-race -run.
"Too young to be square... Too tough to be shocked... Too late to be saved"


#2
Splash
If you want to get around without speaking to people, you can always say you are swedish, cause Hey! who the hell knows swedish? (Usually there is no Alfa male around, like the one in clip no. 10)
Well I think John Candy handels it pretty good. In fact, so good he made it to no. 2 in this list.
Enjoy: DRUM ROLE:

#1
Lars Von Trier´s Riget.
Sweden and Denmark are very close. Both geograficaly and language-wise.
Swedes love to speak Danish and as soon as a Dane enters the room the Swede can´t keep from saying stuff like: " di der synes jaej aer maaajje daajligt" So predictable. Any how, Danes try to speak Swedish to, of course.
And at number 1 you get the chance to hear what that sounds like.
Peter Mygind kisses up to Ernst Hugo by learning Helmers native language.
More of the countdown:
NO. 10-8:
http://sammyrose.blogg.se/2009/january/utkast-nu-kanner.html

NO. 7-5:
http://sammyrose.blogg.se/2009/january/youtube-top-ten-clips-that-feature-swedish-no-1.html

RSS 2.0