Security guard in Chicago

make avatar
Make avatar
Jo vi är hemma. Frank vägrar acceptera den svenska klockan och är uppe hela natten vilket gör alla oss andra väldigt trötta.

Resan hem var så som flygresor med barn är som mest, ganska jobbig. Men det mest nämnvärda var utan tvekand följande händelse:
Vi stod i den låååånga kön genom tullen i Chicago. En vakt marscherar rakt fram till Viola, böjer sig ner och säger  "Jag ska hålla ögonen på dig!" (fast på amerikanska) Samtidigt som han säger det pekar han på sina egna ögon och sedan tillbaka på Viola. Hon har sett det så många gånger på TV och utövar gesten ofta på oss. Nu blev hon själv offer för den.
Hon var stum, det var så coolt.


Translation: Yes we are back. But we are dead tired. Frank is not accepting the Swedish way of the clock and insists on beeing up all night while the rest of us want to be sleeping.

The best thing that happend on the trip back, if you ask Viola, was when a guard at the airport in Chicago marched right up to Viola as we stood in the long security line, going through customs.
And said: "I´m gonna keep my eyes on you!" as he said it he pointed at his eyes and then straight back to Viola. EXACTLY that move is one of Violas most favorite moves.
She has seen it many times on TV, and she often uses it on us, but now in real life, at an American airport she was beeing given one.

She was stunned. It was so cool.


Kommentarer
Postat av: JohannaK

Vilken rolig historia med vakten och Viola ;)

2011-01-17 @ 13:16:35
URL: http://ekojohanna.blogspot.com
Postat av: Mary

skratt det hade jag så gärna vilja sett!

2011-01-17 @ 13:24:23
Postat av: DoreDoris

Haha men varför??

2011-01-17 @ 13:27:00
URL: http://doredoris.blogg.se/
Postat av: Sammy Rose Jenny svarar

doredoris: viola tror själv att det var för att hon såg mystisk ut. sånna grejer händer oss hela tiden i usa. det är som att gå runt i en film. älskar det.



2011-01-17 @ 13:31:12
URL: http://sammyrose.blogg.se/
Postat av: Anna

Haha! Så himla bra!

2011-01-17 @ 13:54:24
URL: http://guldsmeden.blogg.se/
Postat av: A.M.O.

Apropå jetlag, vi kom hem från Florida för en vecka sedan. Våra kids har fortfarande inte repat sig... Pust! I går kväll var dom vakna mellan 23 och 01, men hoppas det blir bättre nu när dom går på förskola och skola igen.

2011-01-17 @ 18:31:11
URL: http://alexmo.se
Postat av: Elin

haha oj då! :)

2011-01-17 @ 19:15:49
URL: http://elinutten.blogspot.com
Postat av: alexandra

viola är så cool!!

2011-01-17 @ 19:47:23
Postat av: Kristin

Jag måste fråga en som varit i USA nyligen och i en del av USA där man faktiskt har årstider. Hur gör dom egentligen? Tar dom av sig skorna när de går innanför dörren? Många amerikanska hus man ser saknar ju hall. Vart gör de av grejerna? Sånt här kan jag fundera på i timmar...

2011-01-18 @ 14:52:21
URL: http://littlemissred.blogspot.com
Postat av: Fridasfina

WOW! Coolt! Välkomna hem! :-)

2011-01-18 @ 15:36:04
URL: http://fridasfina.blogspot.com
Postat av: Sammy Rose Jenny svarar

Kristin: En otroligt härlig detalj ,tycker jag ,med usa är just det att man inte tar av sig skorna när man kommer in. Och det funkar faktiskt rätt bra. Om man är ute i snön,promenerar, skottar, leker eller så så tar man ju av sig när man kommer in. Men det där "ut och hämta posten", eller snabbt ut i bilen och tillbaka då kan man behålla skorna på. De flesta hus har , som du säkert sett, trottoarer utanför alla hus, som leder upp till dörren. Dem skottas ju och är fria från snö. Där kan man ju gå utan att bli blöt. Dessutom så upplever jag klimatet här, iallafall i skåne som så mycket blötare över vintern. Där mina syskon bor, i nebraska, är det kallt men soligt. skorna håller sig rätt rena då.

Och du har helt rätt de har nästan aldrig en riktig hall. Så tokigt. Men nästan alltid en garderob precis vid dörren där kan man ställa in skor och sånt när de inte är på fötterna.

Min svägerska, som är amerikan, brukar skrika på oss svenskar när vi kommer och ställer av oss skorna innanför dörren:

"There is a flock of shoes blocking the door, like some kind of animalfarm!!" det låter så festligt

2011-01-18 @ 16:35:11
URL: http://sammyrose.blogg.se/
Postat av: Kristin

Tack för svaret! Jag skulle faktiskt inte vilja ha skorna på mig inne, men det kanske bara är jag... Det blir varmt och fuktigt om fötterna och man kan inte ligga i soffan o så där :) men det är kul att saker och ting inte alltid är som här förstås. "Some kind of animal farm" hahaha. Mkt roligt :D

2011-01-19 @ 08:41:47
URL: http://littlemissred.blogspot.com
Postat av: Sebastian Hallenius

Haha, underbart!

2011-01-24 @ 17:20:51
URL: http://www.hallenius.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0