Andra människors TV-minnen

För en tid sedan fick jag en "I Love your blog"-award av JennyK och efter det blev jag taggad av Mothersvea. Det tackar jag för och tänkte nu länka tillbaka till dem med en lite twist.
Istället för att bara beskriva deras bloggar har jag bett dem att berätta om något de sett på Tv som de minns väl. Något som etsat sig kvar hos dem. Ett speciellt Tv-ögonblick helt enkelt. Jag har dessutom bett mina andra favoritbloggar om samma sak. Här kommer deras ögonblick. Alla bilder är tagna från deras bloggar. Alla ni läsare: kommentera gärna om era tvminnen!!
Startar med Tramsbyxa.Tramsbyxan. Mycket rolig blogg som sköts av journalisten Rebecka och hennes två stilsäkra döttrar: Betty, 2 år och Bodil 4 mån. Av deras redaktion fick jag in dessa moments:

"Sista avsnittet på andra säsongen av Vita Huset. Jed Bartlet sörjer Mrs Landingham, det är väldigt dåligt väder och dessutom har han ett svårt beslut att fatta. Till detta: "Brothers in arms" med Dire Straits, som plötsligt känns som världens bästa låt. Jag börjar grina bara jag tänker på det. Betty håller förstås med, och vill gärna lägga till sekvensen ur En kos dagbok där kon sjunger upp för ett The Ark-liknande popband i en turnébuss på väg mot Stockholm, vilket blir hennes biljett till lycka och framgång. Dessutom älskar jag introt till Twin Peaks och True Blood-vinjett med död räv osv. "

Isabelle Halling, inredaren som äntligen börjat blogga. När man jobbar med TV, har man säkert många fina minnen tack vare TVn. Dessa två delar hon med sig av till oss:

"Mitt favorit TV-minne är när jag och min mamma hade TV-dinners då min pappa var bortrest. Jag var väl 10 och vi brukade dra soffbordet från vardagsrummet in till tv soffan och lade två kuddar under bordsbenen. Sen åt vi krabba och kollade typ på Falcon Crest.
Annars är mitt bästa minne första inredningsprogrammet jag gjorde i Belgien. Hade aldrig haft så roligt på ett jobb innan. Det var där jag blev såld! Jag älskar TV! "


MotherSvea, tatuerad blondin som bor i Italien och bloggar med söta bilder och fina illustrationer. Här minns hon när Italien vann fotbolls VM:

"Jag var hemma hos en kompis som hade bjudit över lite folk, självklart samma personer som pa kvartsfinalen och semifinalen for man fick ju inte ändra på "bra flyt".
Det var otroligt spännande när sista straffen slogs, allt var knäpptyst, och när Italien vann bokstavligt exploderade hela Italien av glädje. Det var folk med Megafoner från balkonger och bilar som tutade folk som sprang omkring och skrek, ALLA sjöng på The White Stripes "Seven nation army's" basgång naaa na na na na na naa...Hur det kom sig att alla sjöng på den är det ingen som vet . Det minnet är ju väldigt relaterat till allt som sen hände runt omkring. Även om jag egentligen inte är speciellt intresserad av fotboll eller sport så var det en så otroligt rolig kväll! Det är mitt bästa TV-ögonblick"


JennyK bloggar om sin renovering och tipsar om loppisfynd och kläder.
På 70 talet fanns inte mycket att välja på vad gällde barnprogram för hörselskadade. Jennys moment känns därför självklart. Många av er minns nog detta:

"När jag var liten fanns det inga teckenspråkiga program, utbudet var väldigt dåligt. En dag kom clownen Manne som använder teckenspråk in på rutan och förändrade min värld. Jag har suttit framför tv;n och tittat på hur klockan långsamt tickar fram, sekund för sekund tills klockan 16.30 , då får jag äntligen träffa Manne i sin olika trikåer som han bytte ofta och det var så spännande tyckte jag. "Vad för kläder kommer han att ha på sig idag?" Han satt på en "stillastående" cykel framför en rörlig bakgrund cyklande till en spännande plats, till exempel stranden eller biblioteket. Jag lärde mig många nya ord av Clownen Manne. Jag har många gånger skrattat förtjust åt den goe och rare Mannes tillkortakommanden , han gör aldrig bort någon, han gör bara bort sig själv. Så fort programmet tar slut blir jag alltid lika sur och får vänta en hel vecka tills nästa tisdag klockan 16.30."Emmas Designblogg De flesta av er har säkert varit inne på denna blogg. En av de mest besökta inredningsbloggarna i sverige. Jättefin samling av bilder och inspiration. Emma är ingen stor TV-fan egentligen men minns som barn detta:
Kommer inte på något som har med tv/film att göra, däremot får jag lyckokänslor i magen när jag tänker på de gångerna pappa lät mig hyra Nintendo i videobutiken, och jag fick sitta uppe hela natten och spela Super Mario. Det gick ju inte att sejva på den tiden, så mycket coca cola och sega bilar gick det åt för att klara spelet.


Translation: (Forgive me for this short translation)  I have asked some blogers that I like to share their best tv-moments with us. Click the links to vistit the blogs. Only one is in english: Motersvea.

Läs även andra bloggares åsikter om Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

She says: SchssssssFarfar var i Kina i höstas, där träffade han tomten och bad honom lämna dessa grejer till Viola på julafton. Sagt och gjort.
China Girl

Translation: Christmas gifts from China.

Läs även andra bloggares åsikter om Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Glen, Jens och BobbyEfter att ha suttit vid vårt gröna bord ett par dagar blir man smått rastlös.
Idag kliade det i fingrarna och jag blev tvungen att köra till IKEA, tog med mig lillasyster.

Under tiden har Viola och Jens tittat på Hulken och ritat. Ovan i mitten ser ni hennes porträtt av Jens.
Det ska stå bredvid våra vinyler. Passar liksom in.

Translation: After "doing nothing" for a couple of days I got restless and went to IKEA with my little sister Alex.
Jens and Viola spent another day watching The Hulk and drawing. Above you see her latest picture. It´s Jens.

Still stuckVi sitter fortfarande vid vårt fina matbord, som pappa målat grönt åt oss.
Jag har handlat tidningar på pressbyrån som jag sitter och göttar mig med. Jens har hämtat ner laptopen och bygger 3d.
Och Viola börjar på sitt 54e pärlhalsband.

På bordet skymtar några klappar. En vintage-ebay- transformers till Jens. En Puppy Glow till Viola och en hel hög med böcker och puzzel.
Här kan julen vara ända fram till påska.

Translation: We can´t seem to get out of the house, we just sit here, at our lovely green table. With our lovely gifts. Some of them you see in the background: An ultra Magnus vintage Transformers. A Puppy Glow. And some books and puzzles.

And on the stereo: Timo Räisänen

 

Rella-la-laxaIdag sitter vi mest vid vårt fina långbord som pappa målat grönt åt oss. Julgrönt.
Viola ritar med julklappspennor, Jens surfar på Alexandras julklapp:  en Asus Eee och jag tittar i inredningstidningar.
Hittade denna fina bild i en amerikansk tidning, som dedikerat ett helt nummer åt Hollywood-hem, från förr. Fotografiet ovan är taget hemma hos John Wayne. Härlig bild och härligt hem.

Translation: Today we are relaxing. Drawing and reading. Found this great looking photo in an american magazine.
It is John Wayne in his Hollywood home. Looks pretty damn good.

Tomten finns
Merry Xmas
Full fart på kyrkovägenIdag fixar vi med julen.

God Jul!

Hoppfull presentIgår smygstartade vi julen med julklappsutdelning med faster Lotta och Hans.
Detta paket hade vi med till dem.
Kan nån gissa vad det är?

Nu ska vi städa , städa , städa.

FärdigaNu kan vi slänga ut alla färgburkar, tejprullar och målarkläder.
För vi är faktiskt klara med allt sånt nu.
Ovanvåningen har blivit så fin och med allt vitt där kan vi kurera bort renoveringsblues-en med lite ljusterapi.

Idag håller vi ledigt och håller jullunch.
Resten av dagarna som är kvar innan Julafton, ska vi städa nedanvåningen, som verkligen blivit försummad.
Och Jens ska göra julgodis. Och kanske köper vi en ny soffa på blocket. Vi får se om vi lyckas övertala släp-experten: mormor att köra och hämta den med oss(?)
Rislamporna från Rusta. 29 kr st. Shit man! vi ska ha sånna i alla rum.

Translation: Sorry for the lousy translation recently, I promise I will improve. It has been quite a busy week. But now we are all done painting and such. And it looks great!

Tomten kommer bara till dem som har målat klartVarje kväll denna vecka har jag avslutat dagen med att köra till posten med kundpaket och med ärenden till Rusta.
Varje gång har jag köpt typ samma saker där: Knaststopp, penslar och rislampor.
Samma kille i kassan var gång. "Renoverar ni?"
"Ja. Vet du inte att man får bara presenter om man blivit färdig" tänker jag till svar.

På väg hem kör jag lite för fort med knytna nävar, inte för att jag e arg, utan för att jag e stressad.
"Skriv en lista" Säger Jens, det brukar jag säga till honom när han har mycket att göra. 
Men jag har en "kundleverans-lista" en "renoverings-lista" en "boksluts-lista, en julklapp-lista"en "inköps-lista" osv,osv.
När man har mer än två listor slutar de fylla sin funktion.

Nu när jag läser detta tänker jag att jag låter knäpp. Problemet är att jag är sån tidsoptimist. Och jag hinner nästan alltid med allt. Men igår var jag fast mitt i alla lösa trådar och då var det inte så kul.

Så, skönt, nu har jag skrivit av mig lite.
Längtar till julfriden. Den som jag nu stressar för för att hinna med.
Några sista-minuten julklappstips från mig.Gör det själv julklapp:
Ett år gjorde jag ett påslakan till Jens med "Holy Diver" texten tryckt på.
Jag köpte ett vitt påslakan och lånade bokstävs-schabloner och färg av pappa, som e billackerare. (Annars kan man ju köpa sånt på panduro.)
Sen var det bara att börja trycka. Min syster hjälpte mig med trycket och å vad vi skrattade. Som ni vet är ju billack ganska starkt. Och osen steg mig åt hjärna och jag skrev fel på några ställen. Tex. går det att läsa: Ride the the the the tiger. ( det ska bara vara ett "the")

Pärlplattor:
En klassisk julklapp här hemma.
På bilden ser ni Superman och Woody Allen, dem fick Jens mamma ett år. Andra vi gjort är : Dolph Lundgren, Van Damm, och Agent Cooper och Laura från Twin Peaks. Skitsnyggt, billigt och roligt att göra.Böcker.
Jens har köpt boken Poster till sig själv i julklapp i år. De flesta känner nog till Poptidningen som nu har sina samlade bilder i detta verk.  Färgstark och kul med mycket bilder såklart.

Joyce Carol Oates: BLONDE: Enligt mig:världens bästa bok. Alla Marilynfans måste läsa den.
Medans jag läste den var jag inte kontaktbar, Jens hatade den tillslut och gömde den för mig. Varje kväll nya gömställen. Tvättkorgen var en av hans favoritplatser, minns jag.
Göran Hägg har beskrivit boken sä här: "Rena rama konstverket. Blonde är en litterär triumf"Sen måste jag ju tipsa om en av våra egna produkter.
Jens tryck I HEART TV. Hade jag inte redan haft den hade den stått överst på min önskelista.
Vanligtvis en veckas lev. tid , men i måttet 30x40 cm finns den hemma. 300 kr ink frakt. För omedelbar leverans.


Psst... bara för er bloggbesökare...Jag har fått in två nya tröjor, som jag bara inte hunnit lägga ut i shoppen.
Det är favorittrycken " Life is fake wresting is real" och "I Heart TV" som nu finns på T-shirts i större storlekar.
3 år och 5 år. Jag har mätt tröjorna plant rakt över.

3 års storleken mäter 33cm över bröstet, är 41cm lång från axelsöm till nederkant fram.
5 års storleken mäter 36 cm över bröstet, är 43 cm lång från axelsöm till nederkant fram.


De kostar 185 kr st. Och jag kan lägga dem på lådan direkt så kommer de fram innan jul!
Som ni ser passar de utmärkt  på både tama och vilda varelser.

De finns som sagt inte i butiken ännu, så ifall ni är intresserade av att köpa så maila mig: shop@sammyrose.se
Det finns bara ett fåtal, kommer in fler nästa år. I heart tv i mindre storlek härGud gillar fan visst gay people

Jag kom att tänka på en grej ang. det här med jordskalvet.
Ni vet han den galne prästen i USA, hans om hatar sverige? Han som ironiskt nog blev intervjuad av Filip och Fredrik igårdagens Boston Tea Party. Han menar ju att Gud ska förinta Sverige eftersom vi e så Gay-friendly.

Hur som helst, den tokstollen jublar nog idag när sverige skakat lite.
Så här tror jag hans predikan lyder idag:

"Gud talade till mig inatt"
"Amen", lyder folkskaran (på 44 pers=hela församlingen, på sydstatsdialekt)
"Han sa till mig: nu sker det, jag skickar en jordbävning på sverige"
"Amen"
"Det är en förvarning, ifall deras Gaybonde väljer någon annan än programledaren, Linda Isacksson,  i kvällens avsnitt av "Bonde söker fru" då smäller det ordentligt.
"Amen, praise the Lord!"Skyddade svenskar

"Har pannan exploderat?" Det trodde vi när vi vaknade av att hela huset skakade.
Viola sov som en stock dock.

Det var ju ,som alla vet, ett litet jordskalv här i skåne i morse.
Får mig att tänka på en sommar då vi var i Nebraska, hos min syster Anna Karin och hennes man Spike.
Nebraskabor är vana vid tornados. Speciellt under de tidiga sommarmånaderna.

På kvällarna när de är nära blir himmelen alldeles grön, och man hör tornoadolarm tjuta. Det är lite skrämmande, hela byar kan ju faktiskt helt ryckas bort. Men det händer ju ganska sällan och oftast är det bara en liten stormlik historia som sveper förbi ganska obemärkt.

Men en natt i Greenwood flög jag och Jens upp ur sängarna då vi hörde larmet. Vi for runt i huset tände lampor och TV.
Trodde att slutet var nu nära.

Tillslut kommer en ganska irriterad Spike upp, mumlar något om ... swedes.. nått.  Han föklarar för oss att larmet även tjuter för byns frivilla brandkår, när det typ varit en bilolycka: Och ifall ni har lyckats tända lampor och tittar på TV, så kan inte tornadon vara nära!

Och det låter ju vettigt. så tänk på det.
Det är först när TV inte längre funkar som vi ska börja oroa oss!

Detta hus plåtade jag för fyra år sedan. Det står inte längre kvar, en tornado tog det förra året.
Tävla!

Ja, just det.
Glöm inte tävlingen där man kan vinna valfri bild ur vårt sortiment.
Tävla på bloggen JennyK

Vad ska man med en robot i trappen?
Ni kanske undrar hur det gick med trappens vägg, den som vi först målade rosa, som sen blev gul.
Jo, den är nu svart. Det var nämligen så att efter att jag målat den gul två gånger bestämde jag mig för att jag hatade färgen.

Så nu är den svart. Och Jens e så trött på roboten han skulle målat där , så den vägrar han nu göra.
Nu ska vi istället hänga tavlor där. Så idag körde vi till loppis och köpte en massa ramar som vi ska fylla med foton.

Klänningen som jag har på bilden har jag fått av Maria. Hon hittade den på loppis i skillinge och tänkte på mig. Den är smal i midjan och med mycket vidd i kjolen. Underbar, men lite, lite för liten.

Translation: The wall is no longer pink, nor is it yellow. It is black.
After I had painted it yellow I decided it did not work.

This is a songIdag överlever jag renoveringen med denna låt. Jag har spelat den lika många gånger som jag gjort penseldrag.
Jens musikhjärna är ganska mycket mer avancerad än min, så han klarar inte av att höra samma låt mer än en gång åt gången, så han håller sig utomhus med Viola. Jag och andra sidan hör den varje gång som om det vore den första.

Jag började måla väggen rosa igår. I morse vaknade både jag och Jens med tvivel i våra hjärtan: det blev inte snyggt.
Vi har nu köp ny färg: gult. På den ska sedan den svarta roboten målas.
 The magic numbers: This is a song. Och se så härligt fylliga bandmedlemmarna är. Uppfriskande att se.

Translation: To get thru another day of home improvment I need to play this song over and over and over agian.
Jens can´t take it. His musical brain i far more advanced then mine and can´t handle a song more then once at a time.
Mine on the other hand can.

Yesterday I painted the wall of the staircase pink. This morning both me and Jens woke up with doubt in our hearts, it does not look all that great. Insted we will paint it yellow.

Pyntat och klart?Hej allesammans.
Vi har precis kommit hemifrån Luciafirande på VIolas dagis.
Stället var fullt av lucior, pepparkakor, tomtar och ett ilsket bi (Vår dotter)
Viola var arg igenom hela luciatåget.
Men det löste sig till sista sången då hon klarnade upp och sjöng med.

De senaste två dagarna har jag och Jens varit iklädda målarkläder hela dagen. Eller rättare sagt: Alla våra kläder har blivit målarkläder, då det tillhör vår vardag att just måla.
Och det blir så jäkla fint.
På den översta bilden till vänster ser ni vår trappuppgång. Jens har målat träväggen vit och börjat spackla väggen bredvid (ytterväggen) Ni kanske undrar varför vi redan satt upp tavlor. Jo det ingår i min renoveringsfilosofi: om  man bara håller på med tråkiga saker som förarbete och torktidsväntan blir det inte kul att renovera. Därför bryter jag av ibland och börjar med det roliga: Pyntet. Givetvis tar vi ner dem när ytterväggen ska målas. Den ska bli rosa, med en svart robot på.

Violas rum är ju som sagt klart och ska få möbler. Vi har köpt två Trofast-skåp Se mellersta bild.. Som jag målat blå, som golvet. Lådorna till dem valde vi i vitt. Se bild bredvid.

Violas mellannamn Signe ska få sitta fint ovan hennes dörr. Och bredvid hänger skelettet Åke.

Translation: All work and no play makes Jenny and Jens...
Thats why I have started to decorate (=play)  the upstairs. But the painting is far from finished and tonight we start the floor-painting.
Photo from above:
Jens painted the paneling white. On the wall next to the panel Jens is going to draw a black robot.
I bought some furniture at IKEA for Violas room. Two "Trofast" that I painted blue. The containers are white plastic.
Violas middle name is Signe, it will say so above her door. And next to it. Åke the skeleton. Brightens up our day.
Have a great weekend.

I cut down trees, I skip and jumpViolas rum är nu klart och hade passat i både "Wallace & Gromits" hem och "Hem till Gården". Det är som ett litet Bed & Breakfast med sin blommiga tapet.

Hey all you geezers just give as a bell om ni vill komma över på Buttered scones for tea.

Translation: Violas room is all done now. It turned out looking like a small british B&B. Or like a room from Wallace & Gromits house.
Hey all you geezers! Just give us a bell if you like som buttered scones for tea.

Kvällsraport och bild på min kusinHemma igen. Härligt att vara i skåne igen.
Jens har fått gjort otroligt mycket här hemma medans vi varit borta.
Imorgon kommer det lite renoveringsbilder på det. Bl.a har han målat färdigt Violas golv.

På bilden ser ni min kusin Patrik, med sina får i Katrineholm.


Translation: Back in Skåne again. Jens have been working hard on our up-stairs. I will show you some of the progress tomorrow. Above: Cousin Patrik.

KasslerlådaImorgon åker vi hem till skåne igen.
Idag har det varit full rulle med sysslingarna Tor och Moa, som syns på bilden.
Viola har som vanligt ett linne från shoppen.
God kväll

Translation: Moa, Tor and Viola

Hemma hos min morfarJag och morfar plåtade lite idag,i  huset som han och mormor bott i sedan 50-talet.
Han bor där ensam nu, idag firade vi hans 91-års dag.

Translation: This is my grandfather Sven, in his house. Today he turned 91 years old.

En baby till denna overall
Nu måste vi skaffa fler barn, jag har nämligen fyndat en overall på loppis, som är för liten för Viola.
Och på tal om det: Grattis till småsyskonet Vilgot!
Och en grej till: Tävla om en av våra bilder på Jennyks blogg.

Translation:
Today I bought this awesome-looking overall for Viola but it was to small. Man, we need to get ourselves another baby.

Chillar bland väskornaHej på er.
Vi är utan internet, då en kabel trillat ner.
Lite trist. Men inte sviker jag er, inte.
Vi har nu kört in till stan för att hitta en dator med uppkoppling, vilket vi nu lyckats med.
Vi har bakat bullar idag och Viola gillar läget här.

Hörs snart

I en tågvagn på väg norrutVi sitter på tåget nu.
Surfar trådlöst på SJs nät. Funkar bra.
Jag och Viola är på väg till min morfar , tillsammans med mina föräldrar.

Det var ett tag sedan jag reste med mina föräldrar, men efter bara fem minuter i deras sällskap minns jag precis hur det brukade vara: småtokigt och ostrukturerat.
"Allt löser sig " är ledorden.

Det hela började med att vi skulle vid tågbytet i Malmö överlämna en datorskärm till min lillasyster.
En datorskärm som föräldrarna har lånat under hennes usa-vistelse.
"Men varför bara datorskärmen?" tänker ni kanske. Jo därför datorn körde mamma in till malmö igår, men glömde skärmen.
Jisses.
Så vår packning var lite otymplig: En datorskärm, väskor, bilstol, tre dockor (som viola lovat att hon skulle bära själv), med tillhörande dockresväska som hela tiden öppnas och tappar sitt innehåll på studsbollar, dockskor och småpryttlar. Dessutom mammas picknickväskor som skramlar av kaffekoppar, skagenröra och kaffe.

Väl i Malmö kommer pappa Bengt på att han glömt sina glasögon. Mamma Doris springer in på pressbyrån i jakt på glasögon utan resultat. Vi hinner in på tåget, ganska så precis och pustar ut.
Viola som har bråkat om hurvida overallen ska vara på eller av och vem som ska bära dockorna sitter nu nöjd med en god macka. Hennes hår är galet statiskt då hon vägrar ha klämma. Hon tycker det e spännande och berättar för killen bredvd att hennes pappa har en likadan keps som honom.
Pappa Bengt har suttit obekvämt nu ett tag och fattade precis att det var glasögonen i bakfickan som skavde. Haha.
Doris mackor och kaffe var verkligen värda besväret och smakade riktigt bra.

Viola sitter och ritar. Hon är så duktig och ritar med vänster hand.
Nedan: snigel.
 


Translation:We are on our way to my great grandpa Sven. We are travling by train. Violas is loving it. I´ll be back soon. Above Violas snail, drawn with her left hand.

Fint som snusPå fredag åker jag och Viola till Västmanland. Vi ska hälsa på gammelmorfar.
Jens ska då passa på att måla golvet på ovanvåningen. Det luktar väldigt starkt och vi vill ju inte att lillspättan ska behöva vistas i lukten. Så i dagarna är det mycket som ska fixas.
Kunder ska få levererat foton,tröjor, julkort och tapeter.
Och jag vill gärna tapetsera färdigt på Violas rum.
Jag har blivit så van vid de nya Non woven tapeterna, som vi själv säljer , att jag helt glömt bort hur det är att tapetsera med traditionella tapeter. Riktigt svårt och sköra som fasen.
Men det blir fint till slut. Jag har bara en våd kvar och limmet har givetvis tagit slut.

Å typiskt. Som Norpan i Dr Snuggels säger.

Translation: Violas room is almost covered in beautiful wallpaper now.

Papa, I like men in hockeyfrilla!

Ja, vad ska jag posta idag... hmm, det är för dammigt och regnigt för en inrednings-post. Vi har ingen julstämning att skryta om heller. Känns inte så kul att hänga upp stjärnorna när det e så dammigt.
Så, inspirerad av många andra bloggar, tänker jag posta "dagen outfit".
Med hjälp av Madonna. Jag har nämligen den stilen idag som hon har i den här videon.
Inte den slyniga stilen hon kör i refrängen utan vardagsstilen hon har på sin lilla promenad.
Alltså: Randig top, instoppade i högt skurna jeans. Ja, sen har jag ju det korta blonda håret och den där tuffa attityden.

Ska försöka övertala Jens att klä sig lite mer som boyfrienden i videon: Hockeyfrilla och linne. Kanske går det. Vi får se...
Translation: My outfit today is inspired by this video, (not the chorus-line-part , where she is all sluted up, but) the outfit she is wearing when she is walking.
I am wearing: Stripped top, tucked in: check!
High waist jeans: check!
Short blond hair: check!
Attitude: check!

Boyfriend with mullet: I´m gonna ask Jens to make it happen!

Viola hjälper El-MartinFullt hus här idag. Rör har dragits, väggar har spacklats och målats, och nu är Martin här och fixar ström åt oss.
Viola kollar så allt går rätt till.

Translation: Viola helps our electrician: Martin, with the wiring.

Hemma houseSå här ser det förresten ut hemma hos Martin och Maria som köpte den första House-tapeten av oss.
Nu är det färdigmålat och möblerat. Se filmen här.

Translation: This is what the room looks like now, at Maria and Martins house. Last week they bought our first "House" wallpaper. See the film here.

RSS 2.0